Ψωμί Βερολίνου
-
250 γρ. καφέ ζάχαρη (φαρίνα)
-
250 γρ. σκούρο σιρόπι τεύτλων, αν δεν έχουμε βάζουμε μέλι
-
2 κ,σ. κακάο ή 75 γρ. σοκολάτα τριμμένη
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 κ,γ. κανέλλα
-
1 κ,γ. γαρύφαλλο αλεσμένο
-
4 μεγάλα αυγά
-
2 κ,σ. κονιάκ
-
αν έχουμε 2 κ,γ. μπαχαρικό για Χριστουγεννιάτικα κέικς
-
500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
-
2 κ,γ. μπέικιν
-
600 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα και σε 2 κ,σ. αλεύρι ανακατεμένα
-
Βάζουμε στο ταψί της κουζίνας ένα λαδόχαρτο
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς
-
Χτυπάμε την φαρίνα με το σιρόπι έως να λιώσει η ζάχαρη καλά και να ασπρίσει
-
Ρίχνουμε και τα άλλα υλικά σιγά- σιγά
-
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε και αυτό σιγά- σιγά
-
Στο τέλος τα αμύγδαλα ,τώρα ανακατεύουμε απαλά στο μίγμα με ένα κουτάλι ξύλινο
-
Το βάζουμε στο ταψί και με ένα κουτάλι που το βρέχουμε συχνά το απλώνουμε στο ταψί και προσπαθούμε να έχει παντού το ίδιο πάχος
-
Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά
-
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε πολύ λίγο να κρυώσει, να είναι χλιαρό δηλαδή και μετά το κόβουμε σε κομμάτια
-
Με 100 γρ. άχνη και 3 κ,σ. νερό, κάνουμε ένα γλάσο και το περιχύνουμε επάνω στα κομμάτια
-
Όταν κρυώσουν τα κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα ντενεκεδένιο κουτί και σε κάθε σειρά βάζουμε ένα λαδόχαρτο, έτσι που να μην πατάει το ένα επάνω στο άλλο
-
Το κλείνουμε καλά για να μην μας ξεραθεί το Ψωμί Βερολίνου μας και να είναι μαλακό




οταν λεω 250 γρ. σκούρο σιρόπι τεύτλων,ενοω σκουρα μελασα