Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:http://dumpsemv.com Best Dumps Shop Track 1...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:37
Απ:Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz D...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:35
Απ:Http://DumpsEmv.Com Dumps & Cvv Read Shop H...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:33
http://DumpsEmv.Com Sell Dumps Track 1&2 vendor le
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:30
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:28
Απ:www.dumpsemv.com Dumps With Pin & Cvv Dumps...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:26
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:24
Απ:www.dumpsemv.com best dumps shop track 1&2 ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:21
Απ:www.dumpsemv.com Carding Methods CVV & Dump...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:19
Απ:www.dumpsemv.com Sell Dumps Track 1&2 GUARA...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:17
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:16
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:15
Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz Dumps Pi
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:19
Απ:www.dumpsemv.com Dumps fullz Available Orig...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:18
Buy TOEFL Certificate Online without Exam
jame002 23.9.2022 7:33
Storm Middle, November 14th: Canes drop toward FS
Annettes 23.9.2022 3:34
2022 Early Signing Working day Analysis - Offensiv
Annettes 23.9.2022 3:33
PREDICTIONS! Arkansas vs. Missouri
Annettes 23.9.2022 3:32
ASU Softball: Hill awarded Pac-12 Participant
Annettes 23.9.2022 3:31
Buy toward Notice Your Orange Gentleman
Annettes 23.9.2022 3:28
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2557-tsourekimpompel.jpg
Tσουρέκι Μπόμπελ



Ψωμί με άγρια μαγιά ή άγριο προζύμι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 01 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Έκανα αγρια μαγιά η το γνωστο αγριο προζυμι. Αυτη η τεχνικη ειναι πολυ παλια απο τις γιαγιαδες μας.  Μπορει  νά γίνει από φρεσκα  φρουτα, δηλ. μήλα,  πορτοκαλια καθαρισμενα ,βερίκοκα, εσπεριδοειδή, φρέσκο δυόσμο  και με ολα τα γερα φρουτα, αρκει να ειναι καθαρα και οχι ραντισμενα με θειάφι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 ml μεταλλικό νερό  εμφιαλωμένο οχι απο την βρυση, γιατι τωρα βαζουν χλωρια.Αν εχετε πηγη κοντα σας να παρετε απο εκει,
  • 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σταφίδες χωρις να ειναι ραντισμενες με  θειάφι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή 1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη).
Οδηγίες



  1. Χρησιμοποιώ  ένα  βάζο από τουρσί πάνω κάτω 700 ml.Γυαλί και  καπάκι πρέπει να είναι πολύ καθαρά πριν ξεκινήσουμε ολη αυτη  την διαδικασια
  2. Αδιάζουμε  τό νερό μέσα στό βάζο,τήν  σταφίδα και το μέλι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη καί τό βιδώνουμε χαλαρά.Αυτή ήταν όλη τη δουλειά.
  3. Τώρα αφήστε το μόνο 3 - 5 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, αν εχετε καλοριφερ αναμενο βαλτετο επανω. Μην ανακαινείτε, απλά δεν κάνουμε  τίποτα, το αφηνουμε στην ησυχια του.
  4. Μετά από περίπου 2 ημέρες  πιθανότητα ακόμα και μετά από μια  ημέρα  θα δείτε στην επιφάνεια στίς σταφιδες τις πρώτες μικρές φυσαλίδες. Αυτό είναι καλό,η Μαγια έχει αρχίσε νά πεταει  φουσκάλες
  5. Μετά από 3 ημέρες θα δούμε πιο καθαρά φυσαλίδες, το νερό έχει αλλάξει χρώμα  λίγο. Μετά από 4 ημέρες μπορείτε να δείτε, σχεδόν όλες οι σταφίδες θά εχουν ανέβη στή επιφάνεια και θα ειναι σαν ενα συννεφακι. Η Μαγία είναι έτοιμη μπορεί νά  μυρίζει σαν αλκοολούχα,  δεν μας πειραζει αυτο!!
  6. Τωρα Θα πρέπει να βάλετε πλέον το βάζο στο ψυγείο η σταφίδα μένει  μέσα και τώρα έχετε  ανά πάσα στιγμή, σπιτική  μαγιά για το ψήσιμο του ψωμιού.
  7. Αυτή κρατά στο ψυγείο τουλάχιστον 2 μήνες, συνήθως χρειάζόμαστε απο   100 ml εως 200  μλ γιά ενα ψωμι και για 500-600  γρ αλεύρι.
  8. Αν μας τελειωνει, κάνουμε το εξής:  Βγαζουμε το γυαλί από το ψυγείο και αφήστε για μία ώρα για να φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στραγγιζουμε 100 γρ απο το νερο που εχει περισσεψει  σε ενα μπουκαλακι , τις σταφιδες τις κραταμε για ενα σταφιδοψωμο, στο ιδιο βαζο βαζουμε παλι 4 κ σουπας γεματες σταφιδες, 1 κ,γ μελι και 500 μλ νερο εμφιαλωμένο και αφηνουμε παλι 5 μερες να φουσκωσει
  9. Τωρα μπορουμε να κανουμε  το ψωμι μας.Αποβραδις κανουμε το προζυμι.  Κανουμε το προζυμι με 100 μλ νερό από τήν μαγιά που φτιαξαμε, 100 γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις , για τσουρεκια, 50 μλ νερό. Τα ανακτευουμε μέ ένα πιρουνι.Τά σκεπάζουμε μέ  τήν μεμβράνη και αφήνουμε νά φουσκώσει  καί να βγάλη φουσκάλες 24  ωρες .
  10. Προσθέτουμε 120 ΜΛ νερό,300 γρ αλευρι,τα ανακατευουμε καλα , αυτη η ζυμη ειναι πολυ μαλακη σχεδον νερουλη.Τα αφηνουμε σε ζεστο μερος καλυτερα  μεσα στον φουρνο  με αναμενο το φωτακι του μονο στους 26-28 βαθμους  ειναι αυτο περιπου, αφηνουμε 4-5 ωρες να φουσκωσει.
  11. Μετα προσθετουμε 300 γρ αλευρι, 100-120 μλ νερο ζεστο, 8 γρ αλατι. Τά ανακατεβουμε  για 10 λεπτα σε μιξερ
  12. Αλειφουμε μια λεκανη με λιγο λαδι και βαζουμε την ζυμη μεσα. Αφηνουμε σε ζεστο μερος για 1 ωρα να φουσκωσει.
  13. Ανοιγουμε την ζυμη μας σε ενα μικρο φυλλο και το διπλωνουμε σαν πακετο και το αφηνουμε παλι για 30 λεπτα να ησυχασει  και ξανα ενα ελαφρο δυπλωμα οπως και πριν,  και παλι 30  λεπτα να ησυχασει. Αυτο το κανουμε σχεδον 3 φορες.
  14. Μετα το κανουμε σε ενα καρβελακι, τό βάζουμε με την διπλωμενη μερια σέ μια φορμα, τό σκεπαζουμε με πετσετα και απο πανω μια λεκανη. Αυτο το κανουμε για να μην μας ξεραθει  η επιφανεια απο την ζυμη μας και αφηνουμε  να φουσκωσει  σε ζεστο μερος παλι στους 26  βαθμους  για 3 ωρες περιπου,
  15. Αναβουμε τον φουρνο στους 230 βαθμους. Ραντιζουμε τό καρβελακι με νερο,Και ψηνουμε για 30 λεπτα . Μετα κατεβαζουμε την θερμοκρασια στους 190 βαθμους και ψηνουμε για αλλα 30 λεπτα  ή το ψηνουμε οπως στη συνταγη  το Ψωμι της  τεμπελας , σε γαστρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν η επιφανεια μουχλιασε, πρεπει  να το πεταξετε,αυτο θα ειναι αν το βαζο σας δεν ειναι πολυ  καθαρο.
  • Αν θελετε να φτιαξετε ενα σταφιδοψωμο, θα βαλετε τις σταφιδες απο το βαζο που εχουμε και 1 κ,σ.  μελι  αντι για το αλατι.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 03 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο, γιαυτή τη σπάνια συνταγή!!!
Σχόλιο από LARA LO , Τρίτη, 03 Μάιος 2011
εξαιρετικό!χρειάζεται όμως μια ολόκληρη μέρα....
Σχόλιο από LARA LO , Τρίτη, 03 Μάιος 2011
εξαιρετικό!χρειάζεται όμως μια ολόκληρη μέρα....
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 03 Μάιος 2011
Ναι Λαρα μου θελη,θυμαμαι την μαμα μου οταν ζυμωνε ψωμι με προζυμι απο βραδθς αρχειζε και τελειωνε το απογευμα την αλλη μερα!!αλλα την συνταγη αυτη σας την εδωσα για να δειτε τι ωραια τεχνικη ειχαν οι μαμαδες μας και οι γιαγιαδες μας πριν βγη η Μαγια!
Σχόλιο από Ντεπι , Τρίτη, 03 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια συνταγη,μπραβο!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια τεχνική, αλλά και το αποτέλεσμα φαίνεται υπέροχο!! Σε ευχαριστούμε Bianka!!
Μεταφορά στην κορυφή