Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

407-407-407-p1010024wr6.jpg
Μακαρονόπιτα



Πτιτσιε Μολοκο το ρώσικο γλυκό

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Του πουλιού το γάλα λέγεται το συγκεκριμένο γλυκό και είναι συνταγή από τη Ρωσία.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Υλικά για το παντεσπάνι
  • Κρόκοι αυγού 7
  • Αλεύρι 250 γρ
  • Ζαχαρη 125 γρ
  • Βουτυρο 100 γρ
  • Βανίλια 1 φακελακι
  • Μπέικιν 1 φακελακι
  • Υλικά για το Σουφλέ
  • Ασπράδι αυγού 7
  • Ζελατινη 20 γρ
  • Ζαχαρη 250 γρ
  • Βουτυρο 170 γρ
  • Ζαχαρούχο 250 γρ
  • Γκάνας
  • 200 γρ κουβερτούρα ,
  • 150 γρ κρεμα γάλακτος ,
  • 1 κ.γλ. μέλι
Οδηγίες
  1. Χτυπαμε τους κρόκους με τη ζαχαρη μεχρι να ασπρίσουν.
  2. Βαζουμε το βουτηρο, πρεπει να ειναι σε θερμοκρασία δωματίου, στο τελος αλευρι ,μπέικιν και βανίλια και είναι έτοιμη η ζυμη. Η κανονικη συνταγη λεει οτι ψηνεις σε φόρμα 26 εκ. χωρίζεις σε δυο τη ζυμη, αν θέλετε κανετε ενα και χωρίζετε ή αν θέλετε να κανετε κάποιες αλλαγές όπως εκανα εγώ, κανετε ενα.
  3. Ψηνεις στους 200 β. 15-17'
  4. Μόλις ψηθει, αφήνεις τα κρυωσει και ξεκιναμε το σουφλε.
  5. Χτυπαμε το βουτυρο μεχρι να ασπρισει, βαζουμε και το ζαχαρούχο και χτυπαμε, αφηνουμε στην άκρη.
  6. Βαζουμε ζελατινη σε 125 γρ νέρο και αφηνουμε να φουσκώσει.
  7. Βαζουμε και ζαχαρη 125 γρ. και βαζουμε στη σιγανη φωτιά να λιωσει ζαχαρη, συνέχεια ανακατευουμε, αποσύρουμε απο φωτιά και αφηνουμε να κρυωσει.
  8. Βγαζουμε τα ασπράδια απο ψυγειο και χτυπαμε μεχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα, βαζουμε ζαχαρη 125 γρ. χτυπαμε ,1 βανιλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σιγα σιγα βαζουμε τη λιωμένη ζελατινη, χαμηλώσουμε τη ταχύτητα και βαζουμε το χτυπημένο βουτυρο με το ζαχαρούχο, τωρα τελος το σουφλε μας.
  9. Οποτε ξεκιναμε ......απο κατω το φυλλο μας παντεσπάνι, πανω σουφλε αν θα κανετε σαν τουρτα και το αλλο φυλλο απάνω στο σουφλε και το βαζουμε στο ψυγειο για 1,5-2 ώρες.
  10. Μετα το βγαζουμε και περιχυνουμε με Γκάνας σοκαλατας, ζεσταίνουμε κρεμα γάλακτος, πριν βρασει βαζουμε τη κουβερτούρα μεσα να λιωσει και μετα το μέλι και παλι. Αν δεν θέλετε με κρεμα γάλακτος, μπορείτε να λιώσετε τη σοκολατα σε μπαιν Μαρι και βάζετε το γάλα εβαπορε να αραιωσει, η Άλλιως με το ζελέ ολα αυτα θα κανετε στη φόρμα για να ειναι σταθερό.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή