Ραβανί με Ινδοκάρυδο και σοκολάτα
- 250 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 κ. γλ. σόδα
- το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- 120 γραμ. σοκολάτα λιωμένη
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Σε σκεύος ρίχνω τη μίση ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το γιαούρτι
- Ανακατεύω καλά με κουτάλι, αφήνω στην άκρη 1 ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι
- Στη συνέχεια προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχω διαλύσει την σόδα.
- Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Ενώνω το πρώτο μίγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το ινδοκάρυδο
- Κατόπιν προσθέτω σε αυτό το μίγμα, το μίγμα των αυγών και ανακατεύω απαλά.
- Τέλος βουτυρώνω ένα ταψί 28 εκατοστών, ρίχνω το μίγμα μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμους για 45 λεπτά.
- Σιροπιάζω αφού μισοκρυώσει το γλυκό και το σιρόπι ζεστό
- Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο




