Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ραβανί με κρέμα κακάο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015
none
Περιγραφή

Αφράτο, γευστικό, σκέτο ή με κρέμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα
  • 185 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
  • 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 2 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ,
  • 3 αυγά χωρισμένα,
  • 250 ml γάλα,
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι,
  • ξύσμα από 1 λεμόνι,
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού .

Σιρόπι:

  • 250 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 250 ml νερό,
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.

Κρέμα με Κακάο:

  • 200 γραμμάρια Philadelphia,
  • 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
  • 1 σφηνάκι νερό,
  • 1 κουταλιά κακάο.

Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπεικιν.
  2. Στο μίξερ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε τους 3 κρόκους. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι ,σιμιγδάλι , το γάλα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ σε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών μαζί με 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα του ραβανί και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Σε ταψάκι 22 Χ 25 βουτυρωμένο και αλευρωμένο ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Όση ώρα ψήνετε το ραβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Βγάζουμε από τον φούρνο και τρυπάμε το ραβανί σε όλη την επιφάνεια {για να απορροφήσει το σιρόπι και περιχύνουμε το ζεστό ραβανί.
  6. Για την κρέμα: Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το Philadelphia με την άχνη, το νερό και το κακάο και όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε σε κάθε κομμάτι ραβανί που θα σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν αρέσει η κρέμα σε όλους φτιάξτε την μισή ποσότητα μοιράζοντας στην μέση τα υλικά της. Εγώ έριξα καρύδα στο ραβανί και πάνω από την κρέμα.

πηγή

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή