Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2758-galatopita.jpg
Γαλατόπιτα



Ραβανί με σιρόπι αρωματικού τσαγιού

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2011
none
Περιγραφή

Ένα διαφορετικό ραβανί με γεύση  δυνατού τσαγιού σπέσιαλ!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
  • 70 γρ. αλεύρι,
  • 140 γρ. ζάχαρη,
  • 5-6 αυγά χωρισμένα κρόκους-ασπράδια.
  • Σιρόπι
  • 250 γρ. ζάχαρη,
  • 250 γρ. νερό,
  • 200 γρ. ρόφημα από δυνατό τσαι,π.χ.γεύση περγαμόντο ή πορτοκάλι.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με 40 γρ. από την μετρημένη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Αδειάζουμε την μαρέγκα σε μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ καλά!!Χτυπάμε τους κρόκους με τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρης να αφρατέψουν καλά,ν'ασπρίσουν.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι,ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά.Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψάκι ή φόρμα,ρίχνουμε το μείγμα του ραβανί και ψήνουμε 30 λεπτά περίπου.
  5. Λίγο πριν το βγάλουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό-ζάχαρη 3 λεπτά,αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρόφημα τσαγιού ανακατεύοντας πολύ καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
  6. Βγάζουμε το ραβανί και το σιροπιάζουμε όπως είναι καυτό και ζεστό το σιρόπι!!
Λίγα μυστικά ακόμα

Διαφορετική,αρωματική πρόταση για ραβανί!!Η δική μου πρόταση είναι να το γαρνίρουμε-διακοσμήσουμε  απάνω με σαντυγί!! Από τον Στ.Παρλιάρο!!

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2012
Πολύ αφράτο και γευστικό,το άρωμα του τσαγιού δίνει ωραία γεύση στο ραβανί!!
Μεταφορά στην κορυφή