Ραβανί, σιροπιαστός αφρός
- 6 αυγα
- 1 κουπα ζαχαρη( ολα τα υλικα μετραμε με την ιδια κουπα)
- 1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
- 1 κουπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανιλια
- 4 κ.σ γάλα
- 2 κ.γ μπεικιν
- ξυσμα 1 λεμονιου
σιρόπι
- 3 κουπες ζαχαρη
- 3 κουπες νερο
- 1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
- φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
- 1 βανιλια
- Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.
- Προσθετω το γαλα, ξυσμα, βανιλιες, και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικιν
- Αδειαζω σε ταψακι 28εκ.και ψηνω στους 180 για 35-40'
- Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο και αφού το χαράξω σε κομμάτια, με ζεστο σιροπι
- Για το σιροπι βραζω ζαχαρη, νερο, χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα, προσθετω το βουτυρο και τη βανίλια!
Το σιρόπι το ρουφάει όλο.