Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ραβανί

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 18 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κλασσικό αγαπημένο και πάντα ευπρόσδεκτο ένα αφράτο κομμάτι ραβανί.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    1&1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό.
  •    1&1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει.
  •    8 αυγά.
  •    1&1/3 κούπας ζάχαρη.
  •    1&1/2 κουταλάκι γλυκού μπέκιν-πάουντερ.
  •    Λίγο αλάτι.
  •    4 κουταλιές γάλα .
  •    3 βανίλιες.

   Σιρόπι.

  •    3 κούπες ζάχαρη.
  •    2&1/2 κούπες νερό.
  •    6 κουταλιές σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας.
  •    2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
  •    Ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ,το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι , προσθέτουμε το μπέκιν, και τις βανίλιες.  
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη περίπου 15 λεπτά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.   Ενώ χτυπιούνται τα αυγά ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γάλα. Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το στερεό μείγμα στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε απαλά.  
  3. Ρίχνουμε το μείγμα που πρέπει να είναι απαλό και αφράτο, σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 30 Νο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις.
  4. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 5 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού με το ξύσμα. Σιροπιάζουμε το γλυκό όταν γίνει χλιαρό, με ζεστό το σιρόπι.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά ,περιμένουμε να απορροφήσει και συνεχίζουμε, μέχρι να το απορροφήσει όλο. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε αφού έχουν περάσει 5 ώρες τουλάχιστον.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου.

Σχόλια
Σχόλιο από Ντεπι , Τρίτη, 10 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το εφτιαξα χτες και εγινε παααρα πολυ καλοοοοοο,στο σιροπι προσθεσα χυμο απο ενα πορτοκαλι,αυτο που με εντυπωσιασε ηταν το χρωμα του,εντονο πορτοκαλοκιτρινο,μπραβο για την πολυ ωραια συνταγη!!!!
Μεταφορά στην κορυφή