Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

430-mageirikesdiadromes.jpg
Πλεχτή Ροδακινόπιτα



Ρεβίθια με μοσχαράκι στον φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Μια παραλλαγή των ρεβιθιών πολύ ενδιαφέρουσα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλό ρεβίθια,
  • 1100 γραμμάρια μοσχαράκι κομμένο μικρές μερίδες.
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα.
  • 1/2 φλιτζανιού λάδι.
  • 1 κόκκινη πιπεριά ,
  • 2 κόκκινες πιπεριές όλες κομμένες καρέ.
  • Αλάτι,πιπέρι
  • λίγο κύμινο.
Οδηγίες
  1. Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό από βραδύς τα ρεβίθια.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι ,και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος που πλύναμε και σκουπίσαμε καλά.Μόλις ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,στην συνέχεια τα κομμάτια από τις πιπεριές, ρίχνουμε τα ντοματάκια το αλάτι ,το πιπέρι, και το κύμινο.
  4. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και δίνουμε ένα βράσιμο σιγανό στο κρέας.
  5. Εν τω μεταξύ σουρώνουμε τα ρεβίθια ,βάζουμε την σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.Τα αφήνουμε 1/2 ώρα και τα ξεπλένουμε καλά.
  6. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν.Ξαφρίζουμε καλά ,μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν αφρό.
  7. Βάζουμε στην γάστρα το περιεχόμενο από τις 2 κατσαρόλες ,ανακατεύομε καλά και βάζουμε στο φούρνο την γάστρα στούς 200 βαθμούς.
  8. Ψήνουμε το φαγητό μας περίπου μιάμιση ώρα.Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό η αλάτι.
  9. Λίγη ώρα πριν το σβίσουμε αφήνουμε ξεσκέπαστη την γάστρα,για να μελώσει καλά το φαγητό μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένας καλός συνδυασμός από όσπρια και κρέας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή