Ρεβίθια με μοσχαράκι στον φούρνο
- 1/2 κιλό ρεβίθια,
- 1100 γραμμάρια μοσχαράκι κομμένο μικρές μερίδες.
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα.
- 1/2 φλιτζανιού λάδι.
- 1 κόκκινη πιπεριά ,
- 2 κόκκινες πιπεριές όλες κομμένες καρέ.
- Αλάτι,πιπέρι
- λίγο κύμινο.
- Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό από βραδύς τα ρεβίθια.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι ,και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος που πλύναμε και σκουπίσαμε καλά.Μόλις ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,στην συνέχεια τα κομμάτια από τις πιπεριές, ρίχνουμε τα ντοματάκια το αλάτι ,το πιπέρι, και το κύμινο.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και δίνουμε ένα βράσιμο σιγανό στο κρέας.
- Εν τω μεταξύ σουρώνουμε τα ρεβίθια ,βάζουμε την σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.Τα αφήνουμε 1/2 ώρα και τα ξεπλένουμε καλά.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν.Ξαφρίζουμε καλά ,μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν αφρό.
- Βάζουμε στην γάστρα το περιεχόμενο από τις 2 κατσαρόλες ,ανακατεύομε καλά και βάζουμε στο φούρνο την γάστρα στούς 200 βαθμούς.
- Ψήνουμε το φαγητό μας περίπου μιάμιση ώρα.Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό η αλάτι.
- Λίγη ώρα πριν το σβίσουμε αφήνουμε ξεσκέπαστη την γάστρα,για να μελώσει καλά το φαγητό μας.
Είναι ένας καλός συνδυασμός από όσπρια και κρέας.