Ρεβιθοσαλάτα

Ένας διαφορετικός και νόστιμος τρόπος να φάμε τα ρεβίθια και τις ζεστές μέρες του έτους και σαν σαλάτα ή συνοδευτικό ψαριού .
- 3 κούπες βρασμένα ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό σε κύβους
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- Αρκετό μαϊντανό ψιλ / νο
- Αρκετό δυόσμο φρέκο ψιλ / νο
- 1-2 ψημένες στο γκριλ ή την ψηστιέρα πιπεριές χρωματιστές ή πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε κύβους
- Ντοματίνια ή ντομάτα σε κύβους ( προαιρ. )
- Λάδι
- Χυμό λεμονιού
- Αλάτι , πιπέρι
- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά .
- Τα βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο , για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε σαν σαλάτα ή συνοδευτικό ψαριού .
Τα ρεβίθια τα μουλιάζουμε από το βράδύ ή για 12 ώρες και παραπάνω σε αλατισμένο νερό . Την επομένη τα σουρώνουμε , τα ξεβγάζουμε και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό με ένα κρεμμύδι ολόκληρο μέσα μέχρι να μαλακώσουν , αλλά όχι να λιώσουν .
μπραβο Ηλιαννα μας