Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3714-malebikomotinhs.jpg
Μαλεμπί Κομοτηνής



Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Αγαπημένη μακαρονάδα για όλα τα γούστα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 πακέτο ριγκατόνι βρασμένο για 9-10 λεπτά
  • Ελαιόλαδο
  • 4-5 φέτες μπέικον ψιλ/μενο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Μισή κούπα κρασί ξηρό λευκό
  • 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες  τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισή κούπα νερό
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • Ξερό και φρέσκο βασιλικό
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος ή μισή κούπα γάλα που έχουμε διαλύσει 2 κ.γλ. κορν φλάου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Έναν κύβο κοτόπουλου (προαιρ.)
  • Τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε το μπέικον στο λάδι και σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το κρασί για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ξερό βασιλικό και αφήνω να βράσει περίπου 15 – 20 λεπτά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα μου σε μέτρια φωτιά.
  3. Στο τέλος ρίχνω και την κρέμα γάλακτος ή το μείγμα γάλακτος και το φρέσκο ψιλ/νο βασιλικό.  Ελέγχω το αλάτι και κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Βράζω τα ριγκατόνι , τα στραγγίζω και τα γυρίζω στην κατσαρόλα. Ρίχνω μέσα τη καυτή σάλτσα και ανακατεύω καλά.
  5. Σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να σερβίρουμε τα ριγκατόνι  χώρια και πάνω τη σάλτσα, όπως εσείς θέλετε.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή