Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

售卖澳洲文凭|买查尔斯特大学CSU毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:32
售卖澳洲文凭|买堪培拉大学UC毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学位证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:31
售卖澳洲文凭|买墨尔本皇家理工学院RMIT毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:29
售卖澳洲文凭|买悉尼科技大学UTS毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:28
售卖澳洲文凭|买邦德大学毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学位证书|造...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:28
售卖澳洲文凭|买塔斯马尼亚大学UTAS毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:27
售卖澳洲文凭|买麦考瑞大学MQ毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学位证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:25
售卖澳洲文凭|买国立大学ANU毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学位证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:24
售卖澳洲文凭|买莫纳什大学Monash毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:22
售卖澳洲文凭|买墨尔本大学Melbourne毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:21
代办教育部认证学历埃塞克斯大学Essex毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:20
代办教育部认证学历纽曼大学Newman毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:19
代办教育部认证学历泰晤士河谷大学TVU毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:19
代办教育部认证学历班戈大学Bangor毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:18
代办教育部认证学历西英格兰大学UWE毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:17
代办教育部认证学历斯特林大学Stirling毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:15
代办教育部认证学历斯旺西大学Swansea毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:14
代办教育部认证学历伦敦大学皇家霍洛威学院RHUL毕业证材料Q@微744043126专业制作英...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:13
代办教育部认证学历拉夫堡大学LU毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:13
代办教育部认证学历圣安德鲁斯大学St Andrews毕业证材料Q@微744043126专业制...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2060-manitaropita11.jpg
Μανιταρόπιτα



Ριζότο με μανιτάρια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα απλό αλλά με ιδιαίτερη γεύση πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2-3 άτομα
  • 1,5 κούπα ρύζι αρμπόριο ή και γλασέ ελληνικό
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 σακουλάκι μανιτάρια πορσίνι (10 γρ.)
  • Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί
  • 3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών ή 3 κούπες νερό που διαλύω μέσα έναν κύβο λαχανικών
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες



  1. Μουσκεύω στο χλιαρό μου κρασί τα μανιτάρια πορσίνι για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Τα αφαιρώ από το κρασί, τα στύβω καλά και τα ψιλοκόβω. Το κρασί το σουρώνω , γιατί τα μανιτάρια έχουν χώμα.
  2. Ζεσταίνω το λάδι  και ρίχνω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα φρέσκα και τα πορσίνι να σοταριστούν.
  3. Προσθέτω το ρύζι και αλατοπιπερώνω, αλλά με μέτρο στην περίπτωση που βάλω μέσα παρμεζάνα. Σοτάρω ελαφρά και το ρύζι μου.
  4. Ρίχνω το κρασί και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά το μείγμα του ρυζιού μου μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
  5. Στη συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο ζωμό στο ρύζι μου ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτω ζωμό μόλις έχει απορροφηθεί ο προηγούμενος που έριξα μέσα.
  6. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά και  θα ρίξετε το ζωμό που έχετε σε περίπου 7-8 φορές. Η φωτιά θα είναι προς το χαμηλό για να προλάβει να ψήνεται το ρύζι μας.
  7. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε  το βούτυρο και 1-2 κ.σ. παρμεζάνα. Αν θέλετε να το κάνετε νηστίσιμο, παραλείπετε το βούτυρο και την παρμεζάνα ή σερβίρετε στο πιάτο την παρμεζάνα γιαυτούς που την επιθυμούν.
  8. Προσθέτω  επιπλέον παρμεζάνα από πάνω, μόλις σερβίρω το ριζότο μου
  9. Το ριζότο μας θα είναι αρκετά λασπώδες, μην περιμένετε να είναι σαν το πιλάφι. Αφήστε το με υγρασία.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα πιάτο που σερβίρεται μόνο του, αλλά μπορεί να σερβιριστεί και σαν συνοδευτικό με ψάρι ή και κρέας

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτό το ριζότο ... λέει πολλά!!! Γεύση υπέροχη και παρουσίαση άψογη!!!
Σχόλιο από marilou , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θα την τιμήσουμε σύντομα την συνταγή.Φαίνεται πολύ καλή.
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίο συνοδευτικό με τέλεια παρουσίαση! Μπράβο Ηλιάννα!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010
Καλά είναι να το σερβίρετε μόνο του για να απολαύσετε την υπέροχη γεύση των μανιταριών (μην ξεχάσετε τα πορσίνι). Είναι ένα ακριβό πιάτο αν το φας έξω, ενώ εμείς θα το φτιάξουμε με λίγα χρήματα. Επίσης πιο υγειινό γιατί αντί για βουτυρο που το φτιάχνουν έξω ,εμείς με λίγο λάδι και χωρίς να χάνει σε νοστιμιά. Βέβαια εσείς φτιάξτε το με ότι θέλετε. Επίσης εδώ το έχω φτιάξει με ρύζι γλασέ.....:)
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010
Η φωτογραφία από τη Νάνα που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΘΑ ΕΒΑΖΑ 10 ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2010
H φωτογραφία από τη Βιανκα, που έφτιαξε τη συνταγή!
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από ΛΙΑΝΑ , Κυριακή, 01 Μάιος 2011
τωρα το φτιαχνω για πρωτη φορα και μυριζει υπεροχα.μπραβο σου καλη μου.
Μεταφορά στην κορυφή