Ροδάκινα γεμιστά με αμύγδαλα και σοκολάτα
2 ροδάκινα μεγάλα και κίτρινα
¼ κούπας ζάχαρη
¼ κούπας αμύγδαλα χοντροτριμμένα και ελαφρά καβουρντισμένα
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ. σ. κακάο γεμάτη
1/2 κρόκος αυγού
1 καπάκι του μπουκαλιού κονιάκ
1 /2 κ.γλ.. κανέλα
Πλένουμε τα ροδάκινα και τα ανοίγουμε στη μέση.
Βγάζουμε το κουκούτσι και παίρνουμε λίγο από την ψίχα με ένα κουταλάκι και την ψιλοκόβουμε.
Σε μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά..
Μοιράζουμε το μίγμα σε κάθε μισό ροδάκινο και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180ο για 30’.
Και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Aν θέλουμε τα ραντίζουμε με άχνη!