Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

367-pitananoiksis1.jpg
Πίτα ανοιξιάτικη



Ρολό κιμά στην κατσαρόλα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2013
none
Περιγραφή

Ένα πεντανόστιμο φαγητό με πολλές επιλογές μαγειρέματος.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο (Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο χοιρινό μαζί σε αναλογία 3/4 μοσχαρίσιο και 1/4 χοιρινό.
  •    4 γεμάτες κουταλιές τριμμένη φρυγανιά η 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα.
  •    2 αυγά.
  •    3 αυγά ολόκληρα βρασμένα σφιχτά.(Αν θέλουμε τα βάζουμε στο ρολό σε κομματάκια).
  •    Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  •    3/4 κούπας άσπρο αρετσίνωτο κρασί.
  •    1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο.
  •    3 κουταλιές σούπας λάδι.
  •    1 ποτήρι καυτό νερό.
  •    1 κουταλιά σούπας φουσκωτή βούτυρο η 4-5 κουταλιές λάδι (για το σοτάρισμα του ρολού).
  •    1 Αυγό για την επικάλυψη.
  •    Αλάτι,   Πιπέρι.
  •    4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη για την επικάλυψη της επιφάνειας.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ με την φρυγανιά (ή το μουσκεμένο ψωμί σε γάλα ή κρασί, αφού το στύψουμε καλά).   Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα αυγά ολόκληρα, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι και τις 3 κουταλιές λάδι.   Ανακατεύουμε πολύ καλά την ζύμη με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι.
  2. Δίνουμε στη ζύμη μας το σχήμα φρατζόλας και μετά χαράσσουμε ένα άνοιγμα, και τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά ολόκληρα η ψιλοκομμένα με λίγο μαϊντανό.   Κλείνουμε καλά το άνοιγμα ζυμώνοντας με λίγο νεράκι.
  3. Τυλίγουμε το ρολό με κρόκο αυγού, μετά με φρυγανιά ,και τέλος με ελαφρά χτυπημένο ασπράδι.   Το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ώρα.
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο ή το λάδι να κάψει καλά, και τοποθετούμε με προσοχή το ρολό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κουνάμε το ρολό να πάει παντού το λάδι.    Ψήνουμε από όλες τις πλευρές και αφού ροδίσει το σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το καυτό νερό.   Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 50 περίπου λεπτά .
  5. Αν θέλουμε στο φαγητό μας ντομάτα παίρνουμε 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες τις περνάμε στο μπλέντερ προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα μας για 15 λεπτά .   Στο διάστημα που βράζει το φαγητό μας προσθέτουμε και τη σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε το ρολό με πουρέ πατάτας , σαλάτα σπανάκι, πιλάφι ή μακαρόνια.

Μπορούμε να κάνουμε το ρολό τύπου γιουβέτσι με ψιλά μακαρόνια . Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντεντε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρολό λίγα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά . Ανακατεύουμε μια φορά προσεχτικά ,αφήνουμε το φαγητό μας 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε παραλείπουμε τα βρασμένα αυγά στο ρολό και στη θέση τους βάζουμε λουκάνικα Φρανκφούρτης 'η βρασμένα καρότα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή