Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ροξάκια, όπως λέμε...Ροξάν

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 12 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής, τόσο εύκολη, που δε θα το πιστέψετε!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
32 κομμάτια
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού

         Για τη γέμιση

  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 1,5 κούπα καρύδια αλεσμένα στο μούλτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 3 – 4  ασπράδια αυγού

           Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
Οδηγίες





  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από τα ασπράδια.
  2. Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και ρίχνουμε τόσα όσο να πάρουμε μια σφικτή ζύμη.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και φτιάχνουμε 2 μπαστούνια σε μήκος όσο το μήκος της μακριάς πλευράς της σφολιάτας.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε κατά μήκος στη μέση.
  5. Βάζουμε το κάθε ένα μπαστούνι στη σφολιάτα, το κάνουμε ρολό και κλείνουμε την άκρη με λίγο νεράκι για να κολλήσει. Κόβω το κάθε ρολό σε 16 κομμάτια.
  6. Βάζω τις φέτες σε βουτυρωμένα ταψιά, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους. Πατώ την επιφάνεια ελαφρά με το χέρι μου να πλατύνουν και περνώντας την επιφάνεια με τον κρόκο του αυγού που έχουμε αραιώσει με μια κουταλιά νερό.
  7. Ψήνουμε στο αέρα στους 200 ο  για 10 με 15 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Όσο ψήνονται τα ροξάκια ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε σε ένα ταψί όλα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι.
  9. Τα γυρίζουμε με προσοχή και από την άλλη πλευρά να πιουν καλά το σιρόπι, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα σε αυτό και μετά τα βγάζουμε σε πιατέλα.
  10. Τα καταναλώνουμε το συντομότερο

         Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού και προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή της Βέφας.

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η συνταγή αυτή συνδυάζει ευκολία και γεύση. Μπράβο Ηλιάννα που μας τη θύμισες!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματι απιστευτο ειναι αυτα τα μικρα γλυκουλικα ποσο ευκολα εναι,αχ βρε θηριο το εκανες παλι το θαυματακι σου!!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ναι πολυ νοστιμα ειναι αθτα τα κουλουρακια και ζουμερα ,μπραβο Ηλιαννα μου για την συνταγη
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα!! Ποιος να αντισταθεί;
Σχόλιο από Ermioni , Τετάρτη, 15 Σεπτέμβριος 2010
θα τα δοκιμασω συντομα.....
Μεταφορά στην κορυφή