Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρυζόπιτα γλυκιά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ρυζόπιτα υπέροχη, νηστίσιμη,  υγιεινή! με καρύδια σταφίδες και σιρόπι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας.
  • 3/4 φλιτζάνι ρύζι  καρολίνα
  • .2 κουταλιές της σούπας λάδι.
  • 2 φλιτζάνια νερό.
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα.
  • 1φλιτζάνι σταφίδες ξανθές.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη.

Για το σιρόπι:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 3-4 κουταλιές μέλι.
  • 1 &1/2κουταλιά χυμό λεμονιού.
  • 1 και 1/3 φλιτζάνια νερό.
  • Φλούδα από μισό λεμόνι.1 ξύλο κανέλα.
  • Λάδι για τα φύλλα.
Οδηγίες
  1. Μουσκεύουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά.Το σουρώνουμε και το σωτάρουμε με το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει.
  2. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να  μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.
  3. Προσθέτουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν με την υγρασία του ρυζιού. Το βάζουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια και το γαρύφαλλο.
  4. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ελαφρά .Στρώνουμε την γέμιση να πάει παντού σε όλο το ταψί, και στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  5. Αλοίφουμε με λάδι και χαράζουμε την πίτα.Την ψήνουμε περίπου 45 λεπτά στους 170 βαθμούς  η έως ότου ροδίσει καλά.
  6. Όσο ψήνεται η πίτα βράζουμε15 λεπτά τα υλικά του σιροπιού και πετάμε το φλούδι του λεμονιού και το ξύλο της κανέλας. Ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι σε όλο το ταψί σιγά-σιγά .Σκεπάζουμε με καθαρό πανί την πίτα  για να κρυώσει καλά!.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό είναι καλλίτερο την επόμενη μέρα. Την συνταγή την βρήκα στις συνταγές της παρέας ,έχω κάνει μικροαλλαγές.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011
Λάθος έγραψα 3 φλιτζάνια νερό στο σιρόπι ,το σωστό είναι 1 και 1/3 του φλιτζανιού νερό! συγνώμη!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011
Η συνταγή διορθώθηκε.
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, Ειρήνη!!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γνωστη και αγαπημενη θα πω εγω!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία φαίνεται η ρυζόπιτα με τέλειες γεύσεις!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011
Η φωτογραφία από τη Σούλα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από soulli , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο!!Από γεύση δε νοστιμότατο...Ότι πρέπει για πρωινό καφεδάκι και όχι μόνο.Μπράβο Ειρήνη για την ωραία συνταγή...
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο !!πολυ μου αρεση!!
Μεταφορά στην κορυφή