Ρυζότο εύκολο
- 1,5 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε κυβάκια
- μισό ποτήρι κρασί άσπρο
- 1,5 ποτήρι νερό ή ζωμό (κοτόπουλου ή κρέατος)
- 1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
- 1 βαζάκι μανιτάρια κονσέρβα σε φέτες ή ανάλογα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- λίγο λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- Σοτάρω στο λάδι που έχει ζεσταθεί, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μερικά λεπτά να μαλακώσουν.
- Ρίχνω το ρύζι και ανακατεύω καλά για 2-3 λεπτά να λαδωθεί καλά το ρύζι.
- Προσέχω να μην μας αρπάξει και καεί.
- Σβήνω με το κρασί.
- Προσθέτω και το ζωμό.
- Προσθέτω το πιπέρι και με προσοχή το αλάτι, αν έχω βάλει κύβο.
- Κλείνω με το καπάκι την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για κανένα 10 λεπτο ανακατεύοντας πού και πού.
- Το ρύζι πρέπει να έχει βράσει, αν όχι, προσθέστε λίγο νερό ζεστό.
- Συνοδεύει κρεατικά και ψαρικά.
Καλή επιτυχία!