Σάλτσα Φέτας
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σαν ντύπ με κρακεράκια για συνοδεία μπύρας !
- ½ φλιτζάνι φέτα
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
- Ελαιόλαδο
- Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και προσθέτετε από 1/3 του φλιτζανιού νερό(αν η φέτα είναι σκληρή ) και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνετε μετά από δοκιμή και πολτοποιείτε το μείγμα.
- Το νεράκι το χρησιμοποιούμε αν η φέτα μας είναι σκληρή και θέλουμε πιο πολτοποιημένο το μίγμα μας.
- Όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανθότυρο οπότε θα είναι και πιο light !!!
- Η φωτογραφία από το σάιτ ww.tempi.gr
- Παρόμοια συνταγή: Σως φέτας