Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
- 4 ντομάτες μέτριες ώριμες ψιλοκομμένες.
- 2 πιπεριές Φλωρίνης.
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας.
- 1/2 κούπα λάδι.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο.
- 2 σκελίδες σκόρδο.
- Λίγους κόκκους πιπέρι.
- Πιπέρι φρεσκοκομμένο.
- Αλάτι.
- Πλένουμε και ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο γκριλ.
- Αφαιρούμε την φλούδα και τα σπόρια και τις περνάμε από το μπλέντερ.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το λάδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο τις ντομάτες, τον πολτό πιπεριάς και εξακολουθούμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι, και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να μελώσει.