Σάλτσα Ντομάτας, το άρωμα των Εσπερίδων

Πρόκειται για μια σάλτσα ντομάτας, που θα την χρησιμοποιήσετε για να ντρεσάρετε τις μακαρονάδες ,αλλά και σαν σάλτσα στα κοκκινιστά σας . Ας πούμε έναν κόκορα ,ένα λαγό...
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- κύμινο όσο εσείς θέλετε
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σ. ντοματοπελτέ .
- Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε τις ντομάτες με το λάδι για 5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε το κύμινο, τον πελτέ διαλυμένο στο χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα .
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 περίιπου λεπτά ακόμα.
- Αν έχετε προνοήσει και έχετε αρωματισμένο λάδι με πορτοκάλι, μην βάλετε το ξύσμα .
- Γινεται υπέροχη και με λιαστές αλεσμένες ντομάτες .