Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3366-keikpaplwma.jpg
Κέικ σαν πάπλωμα



Σαραγλί Μακεδονίας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό που το συνηθίζουμε στη Μακεδονία σε όλες τις γιορτές, ιδιαίτερα στις Αποκριές.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό φύλλο Βηρυτού.
  • 1κιλό καθαρισμένα και κοπανισμένα καρύδια.
  • 7 φρυγανιές κοπανισμένες.
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα σκόνη.
  • 1/2  φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 1&1/2 Βιτάμ πακέτο λιωμένο .

Για το σιρόπι

  • 1 &1/2 κιλό ζάχαρη.
  • ½ βάζο γλυκόζη.
  • 5  νεροπότηρα νερό.
  • Άρωμα βανίλιας.
Οδηγίες
  1. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με βούτυρο ελαφρά. Ανακατεύουμε το καρύδι με την ζάχαρη την φρυγανιά και την κανέλα. Ανοίγουμε τα φύλλα επάνω στο τραπέζι και τα σκεπάζουμε με πετσέτα.
  2. Αλείφουμε ένα φύλλο ελαφρά με λιωμένο βούτυρο, και πασπαλίζουμε με καρύδι. Βάζουμε ένα άλλο φύλλο από πάνω και κάνουμε το ίδιο. Βάζουμε και τρίτο φύλλο με την ίδια διαδικασία. Τα τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
  3. Συνεχίζουμε 3-3 φύλλα και τα κάνουμε ρολά που τα τοποθετούμε στη σειρά. Μόλις γεμίσει το ταψί τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα χαράζουμε μικρά κομμάτια (5 εκ) και ψήνουμε το σαραγλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξανθίνει το χρώμα του.
  4. Συγχρόνως βράζουμε τα υλικά του σιροπιού 5 λεπτά και προσθέτουμε και την βανίλια. Έχοντας καυτό το σιρόπι ρίχνουμε 2-3 μεγάλες κουτάλες σε όλο το ταψί. Σκεπάζουμε το ταψί με πετσέτα.
  5. Μόλις γίνει χλιαρό το γλυκό και το σιρόπι ρίχνουμε άλλες 2-3 κουτάλες και το ξανά σκεπάζουμε .Τέλος όταν κρυώσει εντελώς γλυκό και σιρόπι βάζουμε και το υπόλοιπο σιρόπι και  αφήνουμε να το απορροφήσει.
  6. Σε όλη την διαδικασία σκεπάζουμε συνέχεια τα φύλλα για να μην ξεραθούν.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μοιράσω το καρύδι, το χωρίζω σε πιάτα τόσα όσα  οι τριάδες των φύλλων. Αυτό το κάνω και σε άλλες γεμίσεις, μοιράζω την γέμιση ανάλογα με τα φύλλα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Yπέροχο γλυκό και όπως πάντα καλοφτιαγμένο Ειρήνη!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θαυμάσιο Ειρήνη! Αγαπημένο γλυκό και να προσθέσω ως πινελιά ότι αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο βούτυρο δίνει επίσης εξαιρετικό γευστικό και μυρωδάτο αποτέλεσμα!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Margo,το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό με το βιτάμ μπορείς να βάλεις φρέσκο βούτυρο ,αλλά και έτσι είναι τέλειο,δεν έχω δοκιμάσει καλλίτερο σαραγλί!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Και εγώ που είμαι εναντίον του βουτύρου, στα γλυκά ταψιού χρησιμοποιώ βούτυρο καθαρό. Τα κάνει τραγανά και μυρωδάτα.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Yπέροχο γλυκό Ειρήνη!!!!!!
Σχόλιο από soulli , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Aγαπημένο και διαχρονικό γλυκάκι!Μπράβο Ειρήνη!!Και μιας και είναι τόσο εύκολο θα το δοκιμάσω σύντομα!!!
Σχόλιο από annakats , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρήνη, μας παρουσίασες ένα υπέροχο γλυκό
τόσο αναλυτικά που θα τολμήσω να το κάνω και εγώ που φοβάμαι τα σιροπιαστά.Μπράβο χρυσοχέρα.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
Κάνε Άννα ακριβώς τις οδηγίες μου και θα έχεις ένα πετυχημένο σαραγλί που θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε κάθε κέρασμα ,και θα το ευχαριστηθούν και οι δικοί σου!
Μεταφορά στην κορυφή