Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαρδέλες αχνιστές με κρασί

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά μόνο!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 1/2 κ. σαρδέλες ή γαύρο,
  • 100ml. κρασί λευκό,
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες,
  • 2 σκ.σκόρδο σε φετούλες ή ψιλοκομμένο,
  • αλατοπίπερο,
  • ρίγανη,
  • λάδι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψαράκια μας, τα πλένουμε,στραγγίζουμε.
  2. Σε ρηχή κατσαρόλα και φαρδιά ή τηγάνι βαθύ απλώνουμε τις σαρδέλες σε μια σειρά-στρώση. Απάνω βάζουμε το σκόρδο, τις ροδέλες ντομάτας αλατοπίπερο, ρίγανη, το λάδι και περιχύνουμε με το κρασί.
  3. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας ή την κατσαρόλα μας και τις αχνίζουμε -σιγοψήνουμε 10 με 15 λεπτά μόνο, οχι περισσότερο!να βγάλουν τη γεύση τους τα ψαράκια και να μελώσουν οι ντομάτες!!
  4. Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά ή με πιλάφι.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τόσο γρήγορα, τόσο απλά έχουμε ένα νόστιμο φαγητό. Μια εύκολη λύση για τις εργαζόμενες γυναίκες να έχουν ένα υγιεινό φαγητό σε 15' μόνο. Ψήνονται στο τηγάνι, όχι φούρνο.
  • Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.
Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011
όταν λες ψήνουμε εννοείς στο φούρνο ή στο μάτι της κουζίνας όπως τα μύδια?
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ εύκολη, γρήγορη και σίγουρα εύγευστη συνταγή!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011
Στο μάτι της κουζίνας Λάρα,εύκολα-γρήγορα!!!!!!
Μάργκο ευχαριστώ για τα σκουφάκια:))))
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ειναι και υπεροχος μεζες για ουζακι ΄ή κρασακι,εγω προσθετω και αρκετο μαιδανο,ειναι πολυ νοστιμο.
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 02 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απίθανο φαγάκι και με γαύρο επίσης!
Μεταφορά στην κορυφή