Σαρδέλες με αμπελόφυλλα
- 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες από τα εντόσθια μόνο και πλυμένες.
- 200 γραμμάρια αμπελόφυλλα πλυμένα ζεματισμένα λίγα-λίγα και κομμένα τα κοτσάνια τους.
- Αλάτι και πιπέρι ανακατεμένα.
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
- Μαϊντανό μπόλικο ψιλοκομμένο.
- 2 λεμόνια κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια.
- 3/4 του φλιτζανιού λάδι.
- Παίρνουμε στο χέρι μια σαρδέλα την γεμίζουμε την κοιλίτσα με αλατοπίπερο ,μαϊντανό ,σκόρδο και ένα φετάκι λεμονιού.
- Τυλίγουμε γύρω της το αμπελόφυλο.
- Το ίδιο κάνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες ,τις τοποθετούμε σφιχτά -σφιχτά σε μέτριο ταψί ,ρίχνουμε από πάνω το λάδι και τις ψήνουμε σε 200 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι παραδοσιακή ,εγώ την βρήκα στο Home food.