Σαρδέλες με ντομάτα στον φούρνο
- 1 κιλό σαρδέλες,
- 1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες ή σε φέτες,
- 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί,
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο,
- 1 μεγάλο κρεμμύδια χοντροκομμένο,
- 1 πιπεριά σε κυβάκια ή λωρίδες,
- αλάτι, πιπέρι,ρίγανη,
- 3 φύλλα δάφνης,
- μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κεφάλι από της σαρδέλες (αν θέλουμε τις φιλετάρουμε), τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Ρίχνουμε το μισό λάδι σε ταψί,αραδιάζουμε τα ψάρια μας ,βάζουμε ανάμεσα τις φέτες ντομάτας,το κρεμμύδι,σκόρδο, και αλατοπιπερώνουμε ,πασπαλίζουμε με ρίγανη και μαϊντανό . Απάνω βάζουμε την πιπεριά ,περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι ,ρίχνουμε και 1/2 φλ. νεράκι .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά μόνο !
- Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Αν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες θα βάλουμε μια συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια . Αν σας αρέσουν τα πικάντικα προσθέστε μια πιπερίτσα καυτερή.