Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαρδέλες παστές

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά έχουμε τις δικές μας, σπιτικές παστές σαρδέλες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  •    1 κ. μέτριες σαρδέλες,
  •    αλάτι,
  •    λάδι και ξύδι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και το κεφάλι.   Τις ξεπλένουμε, τις αφήνουμε σε μπολ με ξύδι για 4-5 ώρες και τις στραγγίζουμε.
  2. Τοποθετούμε σε ένα μπολ με καπάκι μια σειρά σαρδέλες,   ρίχνουμε αλάτι να τις σκεπάζει καλά, απάνω βάζουμε δεύτερη σειρά και πάλι αλάτι.
  3. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4-5 ημέρες, ανάλογα το μέγεθός τους, κατά διαστήματα αδειάζουμε τα υγρά που θα βγάζουν.
  4. Όταν είναι έτοιμες, (δοκιμάζουμε μια ακρούλα να είμαστε σίγουρες) τις ξεπλένουμε από το αλάτι, βγάζουμε το κεντρικό κόκκαλο, βγαίνει πολύ εύκολα τώρα, τις τοποθετούμε σε καθαρό μπολ και τις καλύπτουμε με λάδι και ξύδι.
  5. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια
Σχόλιο από blue21aquarious , Παρασκευή, 26 Ιούλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω για να συντηρηθουν χρειαζεται το λαδι ή το νερο και ξυδι ειναι αρκετο?
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 27 Ιούλιος 2013
Το λάδι είναι απαραίτητο!
Μεταφορά στην κορυφή