Σαρδέλες ψητές στο χαρτί
- 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες από τα εντόσθια και το κεφάλι, αν θέλετε, τις ξεκοκκαλίζετε κιόλας
- Χοντρό αλάτι
Αρωματικό λάδι
- Μισή κούπα λάδι
- Μια μικρή πιπεριά ή ταμπάσκο
- 1 κ.σ. τζίντερ φρέσκο τριμμένο στον τρίφτη
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- Λίγη ρίγανη
- Μερικά κλωνάρια μαΪντανού
- Αλάτι
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το αρωματικό μείγμα που θα περιχύσουμε τις σαρδέλες μας. Βάζουμε το λάδι, σκόρδο, πιπεριά ή καυτερό, τζίντζερ, ρίγανη, μαϊντανό ψιλ/νο και το αλάτι. Τα χτυπάμε με το σύρμα.
- Σκουπίζουμε καλά τις σαρδέλες μας και τις αλατίζουμε. Τις βάζουμε σε 2 λαδόκολλες σταυρωτές η μια με την άλλη και οι 2 σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε πάνω στις σαρδέλες το αρωματικό μας μείγμα και κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες και κάνουμε ένα ωραίο πακέτο.
- Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 250ο για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε εκτός φούρνου λίγα λεπτά και μετά κόβουμε με το ψαλίδι σταυρωτά τις κόλλες και σερβίρουμε.
Το λάδι, για πιο λάιτ διατροφή, μπορεί να ειναι πολύ λιγότερο.