Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

759-kalamarakia.jpg
Καλαμάρια γεμιστά



Σαρδέλες της ευωδιάς και της γεύσης

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 17 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Σαρδέλες στο φούρνο ψημένες σε φέτες λεμονιού και με μια υπέροχη σάλτσα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό σαρδέλα ή γαύρο
  • 1,5 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 5-6 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Αν θέλουμε τις φιλετάρουμε όπως εδώ και εδώ.
  2. Σε ταψάκι που να χωράνε οι σαρδέλες μας στρώνουμε τις φέτες λεμονιού κάτω και επάνω  βάζουμε τις σαρδέλες μας με τη σειρά.
  3. Μοιράζουμε ανάμεσα το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό άνηθο. Ψήνουμε στους 190-200ο για περίπου 20 λεπτά.
  4. Το φαγητό μας χωρίς νερό, θα κατεβάσει ζουμάκι. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε.
  5. Στολίζουμε με έξτρα πιπεριά το πιάτο μας.

Για τη σάλτσα

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο καθώς και τις πιπεριές.

Λίγα μυστικά ακόμα

O Δρίσκας φτιάχνει αυτή τη συνταγή με γαύρο, εγώ προτίμησα την υγιεινή σαρδέλα και εξίσου υπέροχη.

Παρόμοια συνταγή: Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε δαφνόφυλλα

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 20 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μυρωδάτη και πολύ καλοκαιρινή συνταγούλα Ηλιάννα!
Σχόλιο από erotas , Πέμπτη, 20 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Ευκολο και νοστιμότατο!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 20 Μάιος 2010
Υπέροχο πιάτο γεμάτο από άρωμα, γεύση και εμφάνιση!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα πολύ νόστιμες οι σαρδέλες!!!πραγματικά της ευωδιάς και της γεύσης!!!!η σάλτσα τους τέλεια!!Μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή