Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

nike zapatillas mujer
JerryPetty 20.4.2018 3:26
adidas nmd womens
JerryPetty 20.4.2018 3:24
asics gel lyte
JerryPetty 20.4.2018 3:23
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαρδέλες της ευωδιάς και της γεύσης

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 17 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Σαρδέλες στο φούρνο ψημένες σε φέτες λεμονιού και με μια υπέροχη σάλτσα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό σαρδέλα ή γαύρο
  • 1,5 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 5-6 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Αν θέλουμε τις φιλετάρουμε όπως εδώ και εδώ.
  2. Σε ταψάκι που να χωράνε οι σαρδέλες μας στρώνουμε τις φέτες λεμονιού κάτω και επάνω  βάζουμε τις σαρδέλες μας με τη σειρά.
  3. Μοιράζουμε ανάμεσα το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό άνηθο. Ψήνουμε στους 190-200ο για περίπου 20 λεπτά.
  4. Το φαγητό μας χωρίς νερό, θα κατεβάσει ζουμάκι. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε.
  5. Στολίζουμε με έξτρα πιπεριά το πιάτο μας.

Για τη σάλτσα

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο καθώς και τις πιπεριές.

Λίγα μυστικά ακόμα

O Δρίσκας φτιάχνει αυτή τη συνταγή με γαύρο, εγώ προτίμησα την υγιεινή σαρδέλα και εξίσου υπέροχη.

Παρόμοια συνταγή: Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε δαφνόφυλλα

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 20 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μυρωδάτη και πολύ καλοκαιρινή συνταγούλα Ηλιάννα!
Σχόλιο από erotas , Πέμπτη, 20 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Ευκολο και νοστιμότατο!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 20 Μάιος 2010
Υπέροχο πιάτο γεμάτο από άρωμα, γεύση και εμφάνιση!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα πολύ νόστιμες οι σαρδέλες!!!πραγματικά της ευωδιάς και της γεύσης!!!!η σάλτσα τους τέλεια!!Μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή