Σάχερ σε μάφιν
Yλικά για τα μάφιν
- 80 γρ . σοκολάτα ελαφρά πικρή
- 70 γρ . βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ . ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. λικέρ ροδάκινο ή κονιάκ
- 50 γρ . αλεύρι
- 60 γρ . αμύγδαλα αλεσμένα
Υλικά για το άλειμμα των μάφινς
- 200γρ . βερίκοκο μαρμελάδα
- 4 κ.σ. λικέρ ροδάκινο
Για το σιρόπι
- 80 γρ . σοκολάτα ελαφρά πικρή
- 200 γρ . ζάχαρη
- 100 ml νερό
- 2 κ.σ. κακάο
Για το γαρνίρισμα
- 50 γρ . σοκολάτα ελαφρά πικρή λιωμένη
- Βάζουμε το φούρνο να ζεστάινεται στους 180ο .
Για το παντεσπάνι
- 80 γρ . σοκολάτα τη θρυμματίζουμε και τη λιώνουμε σε πολύ ζεστή θερμοκρασία ανακατεύοντας .
- Χωρίζουμε τα αυγά .
- Χτυπάμε τα ασπράδια με την πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα .
- Χτυπάμε τους κρόκους με 100 γρ . ζάχαρη , τις βανίλιες και με 2 κ.σ. λικέρ έως να γίνει μια αφράτη κρέμα .
- Προσθέτουμε και το αλεύρι με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν με το μείγμα των αυγών .
- Βάζουμε χαρτί στα φορμάκια των maffins και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια .
- Ψήνουμε για 15 λεπτά .
- Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο , τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν .
- Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα . Επάνω στη λαδόκολλα μια σκάρα και τοποθετούμε τα maffins.
- Τώρα παίρνουμε τη μαρμελάδα , τη ζεσταίνουμε και την περνάμε από το ψιλό τρυπητό , με ένα πινέλο αλείφουμε όλα τα maffins
Τώρα κάνουμε το σιρόπι
- Θρυμματίζουμε τη σοκολάτα .
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 1-2 λεπτά .
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει .
- Ρίχνουμε και το κακάο και το αφήνουμε με το σοκολατένιο σιρόπι και αμέσως ποτίζουμε με αυτό τα maffins. Τα αφήνουμε για 12-20 ώρες στο ψυγείο για να ποτίσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι .
- Παίρνουμε τώρα τη σοκολάτα και τη λιώνουμε και σχηματίζουμε ( διακοσμούμε ) τα maffins με ένα S.
- Εάν το σιρόπι σας έχει λίγο κρυώσει και έχει σφίξει , μην φοβάστε , βάλτε λίγο πολύ καυτό νερό και ανακατέψτε το καλά .