Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

454-cheese-forma.jpg
Cheesecake με ροδάκινα



Σάχερ σε μάφιν

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Yλικά για τα μάφιν     

  •  80 γρ . σοκολάτα ελαφρά πικρή
  • 70 γρ . βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ . ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. λικέρ ροδάκινο ή κονιάκ
  • 50 γρ . αλεύρι
  • 60 γρ . αμύγδαλα αλεσμένα

Υλικά για το άλειμμα των  μάφινς

  •  200γρ . βερίκοκο  μαρμελάδα
  • 4 κ.σ. λικέρ ροδάκινο

            Για το σιρόπι

  • 80 γρ . σοκολάτα ελαφρά πικρή
  • 200 γρ . ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 2 κ.σ. κακάο

 Για το γαρνίρισμα

  • 50 γρ . σοκολάτα ελαφρά πικρή λιωμένη
Οδηγίες
  • Βάζουμε το φούρνο να ζεστάινεται στους 180ο .

Για το παντεσπάνι

  1. 80 γρ . σοκολάτα τη θρυμματίζουμε και τη λιώνουμε σε πολύ ζεστή θερμοκρασία ανακατεύοντας .
  2. Χωρίζουμε τα αυγά .
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια με την πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα .
  4. Χτυπάμε τους κρόκους με 100 γρ . ζάχαρη , τις βανίλιες και με 2 κ.σ. λικέρ έως να γίνει μια αφράτη κρέμα .
  5. Προσθέτουμε και το αλεύρι με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν με το μείγμα των αυγών .
  6. Βάζουμε χαρτί στα φορμάκια των maffins και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια .
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά .
  8. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο , τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν .
  9. Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα . Επάνω στη λαδόκολλα μια σκάρα και τοποθετούμε τα maffins.
  10. Τώρα παίρνουμε τη μαρμελάδα , τη ζεσταίνουμε και την περνάμε από το ψιλό τρυπητό , με ένα πινέλο αλείφουμε όλα τα maffins

 Τώρα κάνουμε το σιρόπι

  1. Θρυμματίζουμε τη σοκολάτα .
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 1-2 λεπτά .
  3. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει .
  4. Ρίχνουμε και το κακάο και το αφήνουμε με το σοκολατένιο σιρόπι και αμέσως ποτίζουμε με αυτό τα maffins.  Τα αφήνουμε για 12-20  ώρες στο ψυγείο για να ποτίσουν και να απορροφήσουν  το σιρόπι .
  5. Παίρνουμε τώρα τη σοκολάτα και τη λιώνουμε και σχηματίζουμε ( διακοσμούμε ) τα maffins με ένα S.
  6. Εάν το σιρόπι σας έχει λίγο κρυώσει και έχει σφίξει , μην φοβάστε , βάλτε λίγο πολύ καυτό νερό και ανακατέψτε το καλά .
Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο!!!!!!! Δεν μπορούσαν να γίνουν καλύτερα!
Μεταφορά στην κορυφή