Σιμίτια
- 400 γρ ζεστο νερο,
- 90 γρ λαδι ελαφρυ,
- 3 κ σ ζαχαρη καλα γεματες
- 1 κ.γλ. αλατι,
- 1 φακ. μαγια,
- και οσο αλευρι παρει εγω εβαλα φαρινα και μου πηρε 500 γρ. περιπου 150-200 για όλες τις χρήσεις
- για την επαλειψη
- νερο 200 γρ με 1 κ.σ. μελι αν εχετε πετιμεζι ακομα καλυτερα και
- 200 γρ σουσαμι καβουρδισμενο
- Φτιάχνουμε τη ζυμη ....σε ζεστο νερο βαζουμε τη μαγιά, ζαχαρη και τα υπόλοιπα, κανουμε μια ζυμη που να μην κολλάει στα Χερια μας και αφηνουμε να φουσκωσει
- Στη συνταγη λεει 2 ωρες εγώ αφησα 1 ωρα γιατι ειχε φουσκωσει καλα
- Οταν ειναι έτοιμο, χωρίζουμε τη ζυμη στα 18-20 μπαλάκια αν θελουμε μεγάλα σιμιτια στα 16 αφηνουμε 5-10 να ξεκουράσουν και μετα ανοίγουμε με το χέρι μας.
- Αν θελουμε γεμιστα αν οχι κανουμε κοτσίδα.
- Βαζουμε στην μια κοτσιδα τυρι- σαλαμι κλεινουμε, φτιαχνουμε 2 κοτσιδες τις ενωνουμε και το βουταμε στο νερομελο. Δηλαδη δυο κοτσίδες ενα σιμιτι .
- Μπορουμε να βαλουμε μεσα και τυρι κρεμα η ακομα και μερεντα η ακομα και σκετα.
- Μετα στο σουσαμι τα βαζουμε πανω σε λαδοκολλα και ψηνουμε στους 180 -200 βαθμους μεχρι να παρουν χρώμα.