Σιροπιασμένα κρουασανάκια
Η ζύμη τους όπως θα καταλάβετε είναι η ζύμη για τα τσουρέκια! Ναι, αυτή η ζύμη που κάθε φορά την βλέπουμε με άλλες αναλογίες νομίζουμε ότι είναι και διαφορετική συνταγή.
- 500 γρ. αλεύρι
- ένα φάκελο ξηρή μαγιά
- 10 γρ. αλάτι
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
- 200 γρ. γάλα
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
- Φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη
- Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και το αλάτι
- Χτυπάμε στο μίξερ ελαφρά τα υπόλοιπα υλικά
- Προσθέτουμε σιγά -σιγά το αλεύρι
- Την αφήνουμε να φουσκώσει
- Κατόπιν ανοίγουμε σε κυκλικό σχήμα ,χωρίζοντας αυτό σε ακτίνες
- Τα τυλίγουμε ρολό αρχίζοντας από την φαρδύτερη πλευρά τους
- Σε αυτό το στάδιο βάλτε ένα σοκολατάκι λεπτό πριν τα τυλίξετε ή σταγόνες συμπαγούς σοκολάτας
- Αφήνουμε πάλι τα κρουασανάκια να ξεκουραστούν για λίγο
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου
Για το σιρόπι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- ένα φλιτζάνι ζάχαρη
- μία πορτοκαλόφλουδα
- μισό φλιτζάνι νερό
- Βράζετε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί .
- Βουτάτε στο ζεστό σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα τα ζεστά κρουασάν για ένα λεπτό το καθένα
- Ο χρόνος παρασκευής για το σιρόπι, αρχίζει από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός.
- Μην το κάνετε σαν την φίλη μου την Γιώτα, που φώναζε με καμάρι, οτι κατάφερε να κρυσταλλώσει τα κρουασάν