Σνίτσελ ελαφριά στο φούρνο

Τα σνίτσελ στο φούρνο γίνονται πολύ πιο ελαφριά από ότι στο τηγάνι, η μουστάρδα και το τυρί προσθέτουν γεύση στο μείγμα.
- 4 σνίτσελ χοιρινά ή μοσχαρίσια ,μετρίου μεγέθους
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. γάλα
- 3 κ. σ. μουστάρδα
- φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλ. τυρί τριμμένο
- ελαιόλαδο
- ρίγανη.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,τριμμένο τυρί(προαιρετικά) για εμένα απαραίτητο δίνει πολύ ωραία γεύση!
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα σνίτσελ και περιχύνουμε με το μείγμα εάν μπορούμε, τα αφήνουμε για μισή έως 1 ώρα, να ρουφήξουνε τις γεύσεις και να γίνουν μαλακά.
- Βουτάμε ένα ένα τα σνίτσελ στη φρυγανιά.
- Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου, τοποθετούμε τα σνίτσελ στο αλουμινόχαρτο, με ελάχιστο ελαιόλαδο, προκειμένου να μην κολλήσουν.
Εγώ έστρωσα λαδόκολλα στο ρηχό ταψί της κουζίνας ,την λάδωσα ελαφρά ,έβαλα τα σνίτσελ και απάνω στα σνίτσελ πολύ λίγο λάδι.
Ψήνουμε στην μεσαία σκάλα του φούρνου για 30 λεπτά περίπου στους 200ο ,ελέγχοντας στα 15' το φαγητό μας !