Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1129-keik mon sheri.jpg
Cake Mon Sherry-Mon amour



Σοκολατωμένες φέτες πορτοκαλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΜυρτώ Δρίβα, Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γλυκάκι που γίνεται με απλά υλικά, οικονομικό και κυρίως που θα ενθουσιάσει τους πάντες με το άρωμά του και τη γεύση του! Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά.

Συστατικά
  • Πορτοκάλια
  • Ζάχαρη
  • Σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες
  1. Ξύνουμε ελαφρώς τη φλούδα των πορτοκαλιών, όχι όμως μέχρι να φανεί το άσπρο τους, επιπόλαια εδώ κι εκεί.
  2.  Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθούν.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν ξεκινήσουν να βράζουν μετράμε 3 λεπτά και χύνουμε το νερό. Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα μας με νερό μέχρι να καλυφθούν τα πορτοκάλια και ξαναβράζουμε για άλλα 3 λεπτά, ξαναχύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά τη διαδικασία του βρασίματος. Συνολικά βράζουμε και χύνουμε το νερό 3 φορές.
  4. Βγάζουμε τα πορτοκάλια απο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλα. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι τις δύο άκρες των πορτοκαλιών και τις πεταμε (κοτσάνι και από κάτω) μετά κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες (κάθε πορτοκάλι που έφτιαξα έχει μέσον όρο βάρους 200γρ και τα έκοψα σε 7 φέτες) Έπειτα ζυγίζουμε τα πορτοκάλια. Για κάθε κιλό φρούτου χρησιμοποιούμε το λιγότερο 800γρ ζάχαρη και το περισσότερο 1κιλό. Βάλτε ζάχαρη κατά βούληση αλλά εντός αυτών των ορίων.
  5. Τοποθετούμε τις μισές φέτες μας στην κατσαρόλα (με τάξη, δεν τις πετάμε μέσα) καλύπτοντας τον πάτο της κι έπειτα βάζουμε τη μισή ζάχαρη και πάλι στρώνουμε φετες πορτοκαλιου και τελειώνουμε με ζάχαρη.
  6. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση (ο θερμοστάτης της εστίας μου έχει διαβάθμιση μέχρι το 6 κι εγω τον βάζω στο 4) και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη σιγά σιγά. Στη φάση αυτή δεν ανακατεύουμε για να μη χαλάσουμε τις φέτες μας αλλά ανακινούμε συχνά την κατσαρόλα. Όταν λιώσει η ζάχαρη, δυναμώνουμε τη φωτιά μας (εγώ στο 5-6) για να εξατμιστούν τα υγρά. Σε αυτή τη φάση με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά (περισσότερο σπρώχνουμε τα πορτοκάλια μέσα στην κατσαρόλα). Το γλυκό θα είναι έτοιμο σε 1 ώρα μετρώντας απο τη στιγμή που έχει λιώσει η ζάχαρη και έχει αρχίσει να βράζει. Θα το καταλάβουμε αν δοκιμάσουμε να βάλουμε λίγο σιρόπι στο πιατάκι και να στέκεται. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει.
  7. Με μια τρυπητή κουτάλα τοποθετούμε τις φέτες σ΄ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσουν απ το σιρόπι (τουλάχιστον 30 λεπτά).
  8. Τοποθετούμε τις φέτες σε λαδόκολα μέχρι να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σιρόπι που θα μείνει μέσα στην κατσαρόλα αλλα και αυτό που θα έχει στραγγίσει απ΄τις φέτες που έχουμε τοποθετήσει στο σουρωτήρι (κάτω απ το σουρωτήρι τοποθετούμε δοχείο για να συλλέξουμε το σιρόπι που στραγγιζει) θα είναι πολύ μικρή ποσότητα 1-1 1/2 κούπας, δεν το πετάμε! Είναι αρωματικότατο και πηκτό οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μέσα σε άλλες παρασκευές όπως κέικ, σιροπιαστά ακόμα και στο γιαούρτι μας!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα έφτιαξα, υπέροχη συνταγή, αναλυτικότατη. Δεν άφηνε καμμιά απορία: Μπράβο!
Σχόλιο από nadiatavros1961@yahoo.gr , Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote image
ΜΠΡΑΒΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΣΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ.
Σχόλιο από ageliki , Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote image
τις εφτιαξα και εγω, αλλα οι φετουλες μεαξι του κολλανε ετσι που τις στολισα σε μια πιατελα, γιατι? ετσι πρεπει να ειναι?
Σχόλιο από argiroula1 , Κυριακή, 08 Μάρτιος 2015 vote imagevote imagevote imagevote image
το εκανα μου αρέσει πολυ το πορτοκάλι με την σοκολάτα.... εγω τα τύλιξα ολα με σοκολατα.... απλα υπεροχο.... και πολυ αρωματικό!!!!
Μεταφορά στην κορυφή