Σοκολατόπιτα με σιρόπι
- 3/4 κούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1/2 κούπα κακάο
- 1 κούπα νερό
Για τη ζύμη
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 5 αυγά
- 1/2 κούπα ρούμι ή κονιάκ
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο ή βιτάμ , τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα μίγμα σαν σιρόπι.
- Κρατάμε χωριστά 1 1/2 κούπα από το σιρόπι αυτό για να το ρίξουμε αφού ψηθεί το κέικ.
- Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ και το υπόλοιπο από το σιρόπι. Χτυπάμε ξανά για λίγο και αδειάζουμε όλο το μίγμα σε βουτυρωμένο μέτριο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30'.
- Όταν ψηθεί η πίτα, την χαράζουμε σε κομμάτια (όσο είναι ακόμα ζεστή) και αφού τρυπήσουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι, ρίχνουμε στις τρυπούλες λίγο λίγο το σιρόπι που έχουμε φυλάξει.
Θα ήταν καλύτερα να διπλασιάσετε το σοκολατένιο σιρόπι που θα περιχύσετε το κέικ. Εγώ αυτό κάνω. Η συνταγή δόθηκε από τη Λίτσα.
Παρόμοια συνταγή: Σοκολατένιο της γιαγιάς
και εγω το θελω πιο σιροπιασμενο πως υπολογιζεις τη διπλασια δοση σιροπιου???εγω κανω και εξτρα για να μην μπερδευτω με το ποσο να αφησω για τη ζυμη.αν εχεται αλλον τροπο πολυ θα ηθελα να τον μαθω.