Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σολομός με σπανάκι σε σφολιάτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Απίθανος πακεταρισμένος σολομός σε σφολιάτα,  για επίσημο ή καθημερινό τραπέζι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     2 πακέτα σφολιάτας
  •     600 γρ σολομό
  •     200 γρ σπανάκι, μπορει να ειναι και καταψυγμενο
  •     400 γρ τυρί φέτα, τριμμενο η γκοργκοτζολα
  •     1 σκελίδα σκόρδο
  •     λιγο ανηθο
  •     λιγο μαιδανο
  •     λιγα μανιταρια φρεσκα αν θελουμε
  •     1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  •     λιγο ελαιολαδο
  •     Αλατοπίπερο
  •     για το αλοιμα
  •     1 αυγό
Οδηγίες
  1. Ξεπαγώστε το σπανάκι, αν ειναι κατεψυγμενο.   Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και ριχνουμε το σκορδο, ριχνουμε τα μανιταρια και το σπανακι , ανηθο, μαιδανο και αφηνουμε λιγο να τσιγαριστουν.  Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αφήστε να κρυώσει.
  2.  Ανοιγουμε την μια σφολιατα σε ενα φυλλο ορθογώνιο,  βαζουμε επανω το τυρί φέτα,    βαζουμε επανω το σπανάκι σχεδον στην μεση , στη συνέχεια, τοποθετήστε επανω το σολομό, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ανοιγουμε και το αλλο φυλλο σφολιατας και σκεπαζουμε με το φυλλο σφολιατας,  βρεχουμε με λιγο νερο τις ακρες για να κολλησουν τα δυο φυλλα καλα, διπλωνουμε και κανουμε να γινη σαν πακετο, κυταμε έτσι ώστε να είναι τελείως κλειστό,  απο ολες τις μεριες για να μην βγουν τα υγρα.
  4.  Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ βαζουμε μεσα το πακετο μας το αλείφουμε πολυ καλα με το χτυπημένο αυγό.
  5.  Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180 ° C    και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορουμε να κανουμε και μικρα πακετακια,    ανοιγουμε την σφολιατα σε ενα φυλλο ορθογώνια,    κοβουμε σε 4 κομματια (περίπου 10 cm x 15 cm).    Βαζουμε επανω Το τυρί φέτα περίπου 1 κουταλιά της σούπας,    βαζουμε επανω το σπανάκι (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ). και το σολομο,  αλατι,  πιπερι.
  • Το φαγητο αυτό  μπορειτε να το κανετε με ολα τα φιλετα ψαριου , αλλα με το σολομο ειναι πιο νοστιμο.
  •  Σερβιρουμε με σαλατα χωριατικη
Σχόλια
Σχόλιο από SORINA , Κυριακή, 24 Φεβρουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Eνδιαφερουσα συνταγη bianka μου.....ευχαριστουμε
Μεταφορά στην κορυφή