Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σου α λα κρεμ

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Σου α λα κρέμ! Mια γαλλική λιχουδιά που αρέσει σε όλους!

Συστατικά

Για τα σου:

  • 5 αυγά.
  • 75 γραμμάρια βούτυρο.
  • 150 γραμμάρια αλεύρι.
  • 250 γραμμάρια νερό.
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 2 κουτ.σούπας κορν-φλάουρ.
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι.
  • 1 και 1/3 φλιτζάνι γάλα..
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 4 κρόκους.
  • άρωμα βανίλια.

Για την σαντιγί:

  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 3 κουταλιές σούπας άχνη.
  • Άρωμα βανίλιας.

Για την καραμέλα:

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη.
  • 1 φλιτζάνι νερό.

Για το πασπάλισμα : αμύγδαλα κοπανισμένα η φιλέ.

Οδηγίες
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος,προσθέτουμε την άχνη και το άρωμα βανίλιας και την βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους,το αλεύρι ,το κόρν-φλάουρ,και το άρωμα βανίλιας.Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το 1/3 στο μείγμα αυγών,προσθέτουμε το νέο μείγμα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει.Την βάζουμε σε κρύο μπόλ και την σκεπάζουμε να μην πιάσει κρούστα.
  3. Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το βούτυρο.Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά.
  4. Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφου κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να γίνει λείο το μείγμα.
  5. Βάζουμε χαρτί αντικολλητικό  σε ταψί και βγάζουμε με το κορνέ μικρά σουδάκια αραιά-αραιά γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.Τα κρυώνουμε και τα χαράζουμε.
  6. Ανακατεύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με την σαντιγί απαλά να γίνει λείο μείγμα.
  7. Με κορνέ γεμίζουμε τα σουδάκια με την κρέμα,και ρίχνουμε από πάνω καραμέλα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ η κοπανισμένα.
  8. Για την καραμέλα: βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη με το νερό και βράζουμε μέχρι να γίνουν καραμέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Έκανα τα σουδάκια με άλλη συνταγή αλλά βρήκα αυτήν στο Funky Cook  μου φάνηκε καλλίτερη και την έκανα και όντως έγιναν πολύ καλά!

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατα!!
Μεταφορά στην κορυφή