Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2477-keikmekserafroyta.jpg
Κέικ με ξερά φρούτα



Σουφλέ με γεύση λεμόνι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Lemon Delicious, μια νοστιμότατη πουτίγκα ή σουφλέ με γεύση λεμόνι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    50 γρ. βούτυρο
  •    180 γρ. ζάχαρη.
  •    4 ασπραδια
  •    4 κροκους
  •    60 γρ αλεύρι
  •    1 κ,γλ. μπεικιν
  •    3 λεμόνια μέτρια ,ξυσμα και το χυμο τους
  •    1 1/2 κούπα γάλα
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φουρνο στους 160°C βαθμούς.   Χτυπάμε τα ασπραδια με την μισή ζάχαρη σε μαρέγκα μέχρι να γυαλίζει.   Χτυπάμε το βούτυρο με την μισή ζάχαρη ,και το ξυσμα να αφρατεψει.   Ρίχνουμε τους κροκους ,χτυπάμε λιγο.   Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν, το χυμο και το γάλα, χτυπάμε καλα για λιγο. Ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα με την τρυπούλα στην μέση.
  2. Βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρεξ η σε φορμάκια.   Τα βάζουμε σε ένα άλλο σκεύος με ζεστο νερό και τα ψηνουμε για 40 λεπτα,   μέχρι να ροδισει η επιφάνεια.
  3. Το κόλπο εδώ, μετα οταν ψηθεί , ειναι οτι στον πάτο ειναι μια κρέμα λεμονιού και από πάνω ειναι το παντεσπάνι !
  4. Σερβιρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη αχνη και με παγωτό βανιλια.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα ψήσουμε σε φορμάκια, πασπαλίζουμε με άχνη και επάνω βάζουμε το παγωτό !

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 06 Μάιος 2014
Σχόλιο από φίλη, που όμως δεν εμφανίστηκε: Tο εφτιαξα, και γευστικα βγηκε τελειο, φοβομουνα λιγο γιατι δε καταλαβαινω τι εννοουν 3 μεσαια λεμονια ας πουμε θα το προτιμουσα σε γραμμαρια.\nΕπισης τα 40 λεπτα (στον φουρνο μου) ηταν λιγα, ηθελε κατα πενταλεπτο ακομη για να γινει λιγο περισσοτερο το παντεσπανι.\nΤην αλλη φορα ομως θα την προσαρμοσω στα γουστα μου.\n\nΜπραβο ωραια συνταγη (και εχω δοκιμασει πολλες)\n\nΣημ. Την αλλη φορα θα βαλω 10-15 γραμμαρια λιγοτερη ζαχαρη.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 14 Μάιος 2014
Φίλη μου ευχαριστω για το σχόλιο σου !!!!
Ναι ισως να θέλει λίγα λεπτα πιο πολυ ψυσημο ,ο κάθε φούρνος ψύνει διαφορετικά ,αλλα όχι πολυ ψυσημο για να έχεις στην βάσει την κρεμουλα ,και όχι να σου στεγνώσει τελοιως
Ζαχαρη μπορείς να βάλεις όση θελεις ανάλογα τα γούστα,
Λεμόνια λέω μέτρια γιατι υπάρχουν και τα πολυ μεγαλα ,λεμόνια λέω κανονικα !
Ευχαριστω και πάλι
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 29 Μάιος 2014
50 λεπτα το πολυ ,περιςοτερο δεν κανει γιατι δεν θα εχει πια την κρεμουλα του στον πάτο
Μεταφορά στην κορυφή