Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σουφλέ σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 30 Αύγουστος 2013
none
Περιγραφή

Ένα πανεύκολο σουφλέ για το απόγευμα μας και όχι μόνο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.
  • 2 κρόκους αυγών.
  • 4 κουταλιές ζάχαρη.
  • 3 ασπράδια αυγών.
  • Άρωμα βανίλιας.
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα.
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν- μαρί και την αφήνουμε να φέρει θερμοκρασία δωματίου.
  4. Χτυπάμε τα κροκάδια με την ζάχαρη, αρωματίζουμε με την βανίλια. Προσθέτουμε λίγη -λίγη την λιωμένη σοκολάτα. Στην συνέχεια την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε και την μαρέγκα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα ,το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 17 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
  6. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Λίγα μυστικά ακόμα

H ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και σε ατομικά φορμάκια και να ψηθεί στους 180ο  για 10 ακριβώς λεπτά.

Καλά είναι να τρώγονται ζέστα γιατί όταν κρυώσουν σφίγγουν.

Η συνταγή είναι του αγαπημένου μας Ηλία Μαμαλάκη.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 31 Αύγουστος 2013
Δεν είναι ότι είναι εύκολη, αλλά έχει και ελάχιστα αυγά για το είδος της. Θα δοκιμαστεί συντομότατα. Η φόρμα τι διάμετρο νάχει; Όταν μείνει, σφίγγει σαν το κέικ ή παραμένει υγρή;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 31 Αύγουστος 2013
Η φόρμα είναι διαμέτρου 18 εκατοστών,δεν φούσκωσε μέχρι επάνω ,ίσως σε μικρότερη φουσκώσει περισσότερο.Οι άκρες έγιναν σαν υγρό κέικ και στην μέση ήταν η .
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 31 Αύγουστος 2013
ΔΕνξέρω πως θα είναι αν μείνει,είχαμε γιορτή ,πήραμε τα κουτάλια και το εξαφανίσαμε αμέσως!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 31 Αύγουστος 2013
Στο πρώτο σχόλιο γράφω: στην μέση ήταν ...η λάβα!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2013
Επανέλαβα την συνταγή και την μοίρασα σε 10 ατομικά φορμάκια μιας χρήσης.Τα έψησα στους ίδιους βαθμούς για 10 ακριβώς λεπτά.
Μεταφορά στην κορυφή