Σούπα κολοκύθας Hokkaido
- 500 γρ κολοκύθα
- 2 καρότα
- μισό πράσο
- 1 μέτρια πατάτα
- ένα κομμάτι τζίντζερ
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- κύβο από λαχανικά, ή σκόνη από λαχανικά ,περίπου ένα κουτάλι σούπας
- 30 γρ βούτυρο
- 1 κ.γλ. κοφτό κάρυ
- Λίγο γάλα
- Καθαρίζουμε και κοβουμε κοματακια την κολοκυθα,τα καροτα,την πατατα και το πρασο.
- Βαζουμε το βούτυρο στην κατσαρολα να λιώσει και ρίχνουμε την κολοκυθα και τη ανακατεβουμε με προσοχή, να μην καεί κατω ο πατος. Αν χρειαστεί ακομα λίγο βούτυρο ,βαζουμε λιγο.
- Βαζουμε και τα καροτα,τα ανακατεβουμε και αυτα ,με τις πατατες,το τζίντζερ και το πρασο, να σοταρουν καλα,και βαζουμε το κουταλακη καρι (κοφτο)
- Ριχνουμε τον χυμο του πορτοκαλιου και ανακατεβουμε καλα. Τους ριχνουμε και τον κυβο λαχανικων, λιγο απο το βραστο νερο, ετσι που να σκεπαστουνε !
- Με το νερο θα το παιζετε εσεις, όπως νομίζετε, οχι μονο με μιας μεσα όλο το νερό,για να μην μας γένη νερουλιαστο,σιγα,σιγα!
- Στο τελος βάζετε και λιγο γαλα,οταν θα εχει αρχίσει να γίνεται κρεμα.
- Θέλει προσοχή, μην το αφήσετε μονο του , πιάνει γρήγορα και δεν το μυρίζεται, μόνο όταν ειναι αργα. Α θέλουμε το περναμε λίγο, με το μπελτερ και το πολτοποιούμε!
Θέλει Ψήσιμο 45 λεπτά περίπου.