Σούπα λαχανικών με κιμά
- 30 γρ βούτυρο
- 3 κρεμμύδια
- 700 γρ κιμά
- 2 φινοκια
- 1 μεγάλη πατάτα
- 3 η 4 καρότα
- Περίπου μισο λάχανο ( Savoy) το πράσινο
- κύβο λαχανικών
- πιπέρι
- βραστό νερό 1 λιτρο (θα πάρει παραπάνω)
- ένα σφηνάκι κρασί
- Πλενουμε και κοβουμε τα λαχανικα σε κυβους.
- Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο και σοταρουμε τα κρεμμυδια και τον κιμα να μην μαυρισει και συνεχίζουμε με ολα τα λαχανικα καλα.
- Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε και τον κυβο (ή αλατι, οπως θελετε εσεις)καθώς και το βραστο νερο.
- Τα σκεπαζετε να σιγοβράζουν για περίπου 3 τεταρτα και να προσεξετε αν χρειάζεται και αλλο νερο, να μην γίνει ομως πολύ νερουλο.
Μπορείτε να βάλετε ό,τι άλλο λαχανικό θέλετε κατά τον ίδιο τρόπο.