Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σούπα με μπαλάκια από μεδούλι

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα που μέσα προσθέτω μπαλάκια από μεδούλι κρέατος!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισο μπαγιατικο ψωμακι (ενα ψωμακι είναι 50 γρ)
  • 50 γρ μεδουλι (Αυτο το αγοραζουμε,απο το κρεοπωλειο ετοιμο, η μεσα από το κοκαλο και το βγαζουμε με ενα κουταλακι. Από βοδινό κρεας)
  • 1 αυγο
  • αλατι ασπρο,
  • φρεσκοτριμενο πιπερι
  • φρεσκοτριμμενο  μοσχοκαρυδο
  • 40 γρ τρμιμενο ξερο ψωμι
  • 2 κ. σουπας μαϊντανό
  •  μισο κ.γλ. μαντζουράνα 
Οδηγίες



  1. Κοβουμε το ψωμακι σε πολύ μικρα κομματακια και τα ραντιζουμε με νερο οχι πολυ ,ετσι να μουλιασουν καλα. Ριχνουμε το αυγο, το λιωμένο μεδουλι, αλατι, πιπερι και μοσχοκαρυδο,τα ανακατεβουμε καλα με ενα πιρούνι και βαζουμε και το τριμμενο ψωμι καθώς και τον μαϊντανό, τη μαντζουρανα και τα δουλεύουμε καλα με τα χερια, ωσπου να μην κολλαει.
  2.     Κανουμε μια δοκιμη  με ενα μικρο μπαλακι, που το βαζουμε στην σουπα μεσα, οταν ανέβει  στην επιφάνεια, ειναι καλο, αν διαλυθει, θελει  ακομα ,λιγο τριμμενο ψωμι. Δεν χρειάζεται  να βρασουν γιατι στο βράσιμο θα διαλυθουν.  
  3. Για την σουπα μου,εβρασα το κρεας και το εκοψα σε κομματακια μικρα.
  4.  Σοταρισα τα λαχανικα μου(καροτα 2 και μισο πρασο και σεληνοριζα,)και τους έριξα το ζουμί απο το κρεας και τα αφησα να βρασουν να ειναι αλντεντε.
  5.  Στο τελος βαζουμε μακαρονακια ψιλά να ψηθουν και στο τελος τα μπαλακια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασια να μην μας διαλυθουν στο βρασιμο. Όταν ανεβουν στην επιφάνεια ειναι έτοιμα.
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γεωργια μου εγω το κανω σχεδον ετσι οπως και εσυ αλλα βαζω το μεδουλι σε τιγανι να αναληση αφυνω να κρυωση και μετα το χτυπαω λιγο να αφρατεψη και συνεχησζω οπως στη συνταγη σου
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γεωργια μου εγω το κανω σχεδον ετσι οπως και εσυ αλλα βαζω το μεδουλι σε τιγανι να αναληση αφυνω να κρυωση και μετα το χτυπαω λιγο να αφρατεψη και συνεχησζω οπως στη συνταγη σου
Σχόλιο από georgia2783 , Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011
Nαι λιανα!!!κανονηκα,το κωβης κοματακια ψιλα,και το βαζης μεσα στο ψωμακη και το λιονης στο με τα χερια,οταν το πιεζης,στο δουλεμα .Εμενα δεν μου αρεση ετσει,και το ελιωσα,στο τηγανη,περημενα λιγω να κρυοσι,και το εβαλα μεσα....γεια μενα ,γεια δεφτερη φωρα που τα κανω,ετσει με μελουδι,γιατη εχω αλλη μια μωνο με ψωμακια,μου εγηναν παρα πολλι καλα απω την πρωτη φωρα!!Οταν κανω τα αλλα θα σας βαλω την συνταγη,για αυτους που δεν θελουν το Μεδουλι.;-))))
Μεταφορά στην κορυφή