Σουπιά λεμονάτη
- 1 κιλό σουπιές κομμένες σε λωρίδες
- 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 καρότα σε φέτες ή μπαστουνάκια
- 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο
- 2-3 μέτριες πατάτες {προαιρετικά}
- χυμό από 2-3 λεμόνια(ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)
- αλατοπίπερο
- 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1 φλ. λάδι
- 1 φλ. τσαγιού νερό.
- Βάζουμε τις κομμένες σουπιές μαζί με τα πλοκάμια τους σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό , σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το λάδι και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ,τα καρότα τα σοτάρουμε 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες ,αφού σοταριστούν ελαφρά .
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι ,ρίχνουμε τον μάραθο, νερό, αλάτι, πιπέρι ,γαρύφαλλο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με τη σάλτσα της.
- Αν η σάλτσα μας βγει αραιή θα την δέσουμε με 1 κ.σ. κορν φλαουρ.
Η αρχική συνταγή εδώ: http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%AC-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B7/ Εγώ πρόσθεσα τις πατάτες στην κατσαρόλα ,έβαλα καρότα που ταιριάζουν πολύ . Στο πιάτο μας τέλος έτριψα ρίγανη που μας αρέσει !!