Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

Πικάντικες σουπιές με αρκετά μπαχαρικά και πιπεριές που δίνουν τέλεια γεύση στο φαγητό μας !
- 1 - 1 1/2 κ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 3-4 ντομάτες τριμμένες ή ντοματάκια κονσέρβα
- 1 πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών{προαιρετικά}
- 10 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 δαφνόφυλλα
- ρίγανη
- μαϊντανό ή σέλινο {έβαλα σέλινο}
- αλατοπίπερο
- ξύδι
- 1 φλ. λάδι
- 1 φλ. νερό.
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- Λέμε στον ψαρά μας να καθαρίσει τις σουπιές ή τις καθαρίζουμε προσεκτικά αν είναι φρέσκες. Πλένουμε πολύ καλά τις σουπιές μας και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ή λωρίδες.
- Βάζουμε τα κομμάτια σουπιάς στην κατσαρόλα με 1 σφηνάκι ξύδι και αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους ,τις στραγγίζουμε .
- Σε καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,πιπεριά,σκόρδο,καρότα λίγα λεπτά να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τις σουπιές που έχουν στραγγίξει καλά,ανακατεύουμε να σοταριστούν ,σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού ξεθυμάνει το κρασάκι μας προσθέτουμε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια ,το νερό ,τα μπαχαρικά,ρίγανη .
- χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Στο μισάωρο προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό,στραγγίζουμε.
- Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα ρίξουμε στο ήδη βρασμένο φαγητό μας να πάρουν μία βράση και να ενωθούν με τα υλικά.
- Εγώ τα έφτιαξα χωριστά , σερβίρισα με χοντροκομμένο σέλινο!
Ξύδι ρίχνω στο νεροβράσιμο όλων των θαλασσινών για να φεύγει η βαριά μυρωδιά τους και το αλάτι τα βοηθάει να βγάλουν γρήγορα τα υγρά τους.