Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σουσαμόπιτα στριφτή

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 11 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια παραδοσιακή πίτα  των νησιών μας ,γιορτινή!

Συστατικά

Για το φύλλο:

  • 1/2 κιλό αλεύρι,
  • 2 κουταλιές λάδι,
  • ελάχιστο αλάτι,
  • 1 ποτήρι νερό.

Για την γέμιση:

  • 2 χούφτες σουσάμι,
  • 50 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα ,
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα,
  • λίγο γαρύφαλο σκόνη ,
  • λίγη κανέλα σκόνη ,
  • μια γεμάτη χούφτα ζάχαρη.

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό,
  • 2 ποτήρια ζάχαρη,
  • 2 κουταλιές μέλι,
  • ένα ξυλάκι κανέλα,
  • 4-5 γαρύφαλλα,
  • χυμό μισού λεμονιού.
  • Λάδι για το άλλειμα των φύλλων.
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και ανοίγουμε 4 φύλλα όσο μπορούμε πιο λεπτά.Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα χωρίζουμε στα 4,αφού 4 είναι τα φύλλα.
  2. Αλείφουμε με λάδι το φύλλο σκορπάμε επάνω την γέμιση,και το τυλίγουμε ρολό.Στριφογυρίζουμε το φύλλο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
  3. Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα φύλλα,και τα αραδιάζουμε κυκλικά στο ταψάκι μας.
  4. Αλείφουμε με λάδι καλά όλο το γλυκό.Πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα,προσέχοντας να μην το ξεροψήσουμε.
  5. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά του σιροπιού εκτός το μέλι 5 λεπτά. Μόλις το κατεβάσουμε το σιρόπι από την φωτιά προσθέτουμε και το μέλι.
  6. Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας αμέσως κουταλιά-κουταλιά να σιροπιαστεί παντού καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψάκι είναι  με 28 πόντων διάμετρο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011
Καταπληκτική όσο δεν παίρνει!
Σχόλιο από LARA LO , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011
από τις αγαπημένες μου πιτούλες!!!μπράβο Ειρήνη....πεντανόστιμη!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία η σουσαμόπιτα Ειρήνη!!!Μπράβοο!!!
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φανταστικό φαίνεται Ειρήνη!!Δεν έχω τολμήσει ακόμα να ανοίξω φύλλο!!Νομίζω οτι δεν θα τα καταφέρω..Αυτή η συνταγή όμως με βάζει σε πειρασμό!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011
Απόφαση είναι Σούλα,θα δείς ότι θα το καταφέρεις και το φύλλο,κάνεις τόσα πράγματα ,εκεί θα σταματήσεις;
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 14 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
απιθανη ειναι Ειρηνη!!!ομορφα ψημενη και σιροπιασμενη με αριστα υλικα!!μπραβο σου.
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 14 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη μου μπραβο πολυ ωραια η Σουσαμοπιτα σου,με πολυ ωραια υλικα,
μια ερωτηση εχω,μπορουμε να βαλουμε σουσαμι λιγο καβουρτισμενο;η δεν παη τοσο καλλα;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 14 Μάιος 2011
Μπιάνκα σε πολλές συνταγές το σουσάμι το βρίσκουμε καβουρντισμένο,δοκίμασε το ,μόνο κάντο λίγο,όχι πολύ να μην γίνει βαρύ!
Μεταφορά στην κορυφή