Σουτζουκάκια σμυρνέϊκα.
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό αν προτιμάτε.
- 1 αυγό
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 φέτες ψωμί μουσκεμένες σε κρασί κόκκινο, και καλά στυμμένες.
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 κουταλάκι κοφτό κύμινο.
- Στη μύτη ενός μαχαιριού κανέλα τριμμένη.
- Αλάτι Πιπέρι.
- 2 κουταλιές σούπας λάδι.
- Αναμειγνύουμε τα υλικά για το μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά ,μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη αφράτη .
- Την βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο,να ανακατευτούν τ'αρώματα.
- Πλάθουμε σε σχήμα μακρόστενο και τηγανίζουμε ελαφρά σε μπόλικο λάδι.
- Με 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες,1 κουταλιά πελτέ, 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη και 5 κουταλιές λάδι κάνουμε μια σάλτσα και την βραζουμε 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα τα καυτά σουτζουκάκια και τα βράζουμε 30 λεπτά περίπου,έως ότου δέσει η σάλτσα τους.
Το ψωμί μουσκεμένο στο κρασί τους δίνει πολύ ωραία γεύση,το κάνω και εγώ έτσι!!!