Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4432-milipitaafrathken.jpg
Μηλόπιτα αφράτη



Σπαγγέτι alle Vongole

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια υπέροχη όλο ευωδιά και γεύση  βενετσιάνικη μακαρονάδα με θαλασσινά. Μακαρόνια με αχιβάδες, η  ταπεινή μακαρονάδα που θα σας ταξιδέψει  όμως , σε άλλα επίπεδα γεύσης.

Συστατικά
  • Μισό κιλό αχιβαδάκια
  • Μισό κιλό κυδώνια (θαλασσινά)
  • 2 σκ. Σκόρδο κομμένο στη μέση
  • Μερικά ντοματίνια χωρισμένα στη μέση
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 πακέτο σπαγγέτι μακαρόνια
  • 1 ξερή πιπερίτσα τσίλι τριμμένη
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι ψιλ/νο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι 
Οδηγίες

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι μας. Μόλις ρίξουμε μέσα στο  βραστό νερό τα μακαρόνια μας, βάζουμε και στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι και αρχίζουμε την ετοιμασία της σάλτσα μας. Τα μακαρόνια θα τα βράσουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό.
  2. Ρίχνουμε στο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει ελαφρά (στο τέλος θα το αφαιρέσουμε) και το τσίλι. Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μισό μαϊντανό και σοτάρω για 2 λεπτά.
  3. Βάζω το κρασί και μετά από  2 λεπτά προσθέτω τα θαλασσινά μου στο τηγάνι  που έχω πλύνει πολύ καλά, και κλείνω το καπάκι. Το αφήνω  να βράσει για 4-5 λεπτά.
  4. Ανοίγω το καπάκι, κάνω έναν έλεγχο αν έχουν ανοίξει όλα τα θαλασσινά, πετώ τα κλειστά και ρίχνω μέσα τα σουρωμένα σπαγγέτι μου και ανακατεύω καλά για 1 λεπτό.
  5. Σερβίρω αμέσως,  προσθέτοντας τον υπόλοιπο μαϊντανό και ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω 






Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορείτε να τη φτιάξετε , όπως είναι  και η αρχική της εκδοχή, μόνο με αχιβαδάκια φρέσκα που είναι και πολύ φτηνά.  Εξ άλλου μόνο τη γεύση της θάλασσας θέλουμε. Ένα πιάτο που όταν το φτιάξουμε μόνοι μας, θα μας έρθει φτηνά, όπως είναι και η ταπεινή του καταγωγή, αλλά με την ουράνια γεύση.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και μύδια και γυαλιστερές ή και τα δύο μέσα.
  • Τα ντοματίνια τα βάζουμε για  το χρώμα και τη γεύση, όχι για να κάνουμε σάλτσα. Αντί γι αυτά μπορούμε να βάλουμε μια ντομάτα χωρίς φλούδια ή σπόρια και κομμένη σε καρεδάκια.
  • Φροντίστε τα βρασμένα σας μακαρόνια να είναι έτοιμα ταυτόχρονα με τη σάλτσα σας.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πίνακας ζωγραφικής είναι αυτό το πιάτο Ηλιάννα!!!!Πολύ όμορφο,μπράβο!!!!!!!!!
Σχόλιο από eleni_p , Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μόνο που περιέχει τα αγαπημένα μου θαλασσινά τρελένομαι!!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2012
Πολύ ιδιαίτερο πιάτο!!!μ αρέσει πάρα πολύ!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο αυτό το σπαγγέτι!! Αγαπημένες γεύσεις κι αρώματα!!!
Μεταφορά στην κορυφή