Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

688-mhlonixtiko1.jpg
Μήλα σε Νυχτικό



Σπανακόρυζο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 22 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια συνταγή κλασική, υγιεινή και νόστιμη.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 άτομα
  • 1 1/2κ. σπανάκι,
  • 1 φλ. ρύζι Καρολίνα,
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες,
  • 1/2 ματσάκι άνηθο,(εγώ βάζω 1 ματσάκι),
  • 1/2/   μάτσο μαϊντανό ,
  • 1 φλ. κρασί λευκό,
  • 1φλ.  λάδι,
  • 1 λεμόνι το χυμό του,
  • 1 φλ. νερό ζεστό.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, αφήνουμε να στραγγίξει και το χοντροκόβουμε.
  2. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σπανάκι να πιει το νερό του και να σοταριστεί, ρίχνομε τον άνηθο και τον μαϊντανό, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και το νερό, αλατοπίπερο.
  3. Αφού αρχίσει να βράζει ρίχνομε το ρύζι και σιγοβράζουμε 30 λεπτά περίπου.
  4. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού!
Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα εύκολο, γρήγορο φαγητό και υγιεινό για τα παιδιά μας κυρίως!

Σχόλια
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σας ευχαριστώ κορίτσια για την συνταγή!Έτσι το έφτιαξα κι εγώ μόνο που δεν έβαλα μαιντανό!Την επόμενη φορά θα προσθέσω....:)Πεντανόστιμο πιάτο.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το σπανακόρυζο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα. Μου άρεσε η πινελιά του σβησίματος με το κρασί Βασιλική που δεν το γνώριζα. Θα του δίνει πολύ ωραίο άρωμα. Θα δοκιμαστεί την επόμενη φορά!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2011
Ακριβώς ,εκεί είναι η πρωτοτυπία σου Βασιλική ! στο κρασί! αυτή θα είναι η επόμενη συνταγή που θα κάνω σπανακόρυζο!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 26 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ σωστο να το σβησεις με κρασι Βασιλικη,και αν το κανεις με ντοματα,οπως το συνηθιζω εγω το σβηνεις με μαυροδαφνη.Αλλη γευση....!
Μεταφορά στην κορυφή