Σταφιδόψωμα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 12 κ.σ. Ηλιέλαιο
- 3 αβγά
- 500 γρ. μυζήθρα
- 560 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια, από αυτήν που βράζουμε
- 3 φακελάκια μπέικιν
- 3 βανίλιες
- 150 γρ σταφίδες ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και την βανίλια στο μίξερ να αφρατέψουν καλά.
- Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το λάδι, μετά τη μυζήθρα και τα χτυπάμε για λίγο.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα 3 φακελάκια μπέικιν και το άνθος αραβοσίτου.
- Το ρίχνουμε και αυτό στο μίγμα μας και το ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε και τις σταφίδες (λίγο αλευρωμένες) και ανακατεύουμε καλά.
- Το μίγμα πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτό.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200° C.
- Παίρνουμε το ταψί, βάζουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ζυμαράκι τόσο όσο θέλουμε για να γίνουν μέτρια τα ψωμάκια μας (εγώ τα θέλω λίγο μεγαλούτσικα για να χορτάσω καλά).
- Τα ψήνουμε πρώτα για 15 λεπτά.
- Μετά τα βγάζουμε και τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά
Το ανθος αραβοσιτου μπαινει αντι για νισεστε ?
Η γευση τους μοιαζει σαν αυτα που κανουμε με γιαουρτι και μαγια ?
Ειναι ενα πρωτοτυπο σταφιδοψωμο .Σου δινω 3 σκουφους και μολις το φτιαξω τους υπολοιπους .
τον νιστστε τον βαζουμε αν δεν εχουμε
ανθος αραβοσιτου
αυτα τα σταφιδοψωμα με γιαουρτι και μαγια δεν τα εχω δοκιμαση!!εγω κανω καθε κυριακη σχεδων αυτα φουσκωνουν και μοσχοβολουν
να τα αλειψετε με το αυγο απο την αρχη και να τα φουρνησετε
ψηστε στους 200 βαθμους οπως λεω και στην συνταγη για 25 εως και 30 λεπτα