Στεφάνι Φρανκφούρτης
- 200 γρ. βούτυρο μαλακό
- 300 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- το ξύσμα ενός λεμονιού
- λίγο αλάτι
- 300 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 λίτρο γάλα
- 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου για βράσιμο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. βούτυρο μαλακό
Θα χρειαστείτε ακόμη:
- 13 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- κερασάκια γλασέ για το στόλισμα
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ στρόγγυλη.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, το αλάτι, και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το μπέικιν και τα κοσκινίζουμε, έπειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά (κάντε το τεστ με το μαχαίρι). Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Καθώς θα ψήνετε το γλυκό, φτιάχνουμε την κρέμα με το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και τα 100 γρ. ζάχαρης.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
- Το μαλακό βούτυρο (350 γρ), το χτυπάμε στο μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την κρύα πλέον κρέμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο (13 γρ) με την ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει, ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου, μεχρι να καλυφθούν απο την καραμέλα.
- Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολα να κρυώσουν (αν ενωθούν μεταξύ τους τα σπάμε με τα χέρια ή το γουδί).
- Κόψτε το γλυκό σε 2 μέρη έτσι ώστε να έχετε 3 παντεσπάνια.
- Βάλτε λίγη από την κρέμα σε ένα κορνέ. Αλείψτε το πρωτο παντεσπάνι με κρέμα, βάλτε το δευτερο παντεσπάνι και απλώστε ακόμη μια φορά κρεμα.
- Τέλος βάλτε και το τελευταίο παντεσπάνι και καλύψτε το κι αυτό με κρεμα. Όση κρέμα περισέψει την αλείφουμε στο εξωτερικό μέρος του κέικ.
- Στολίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και με το κορνέ κάνουμε ροζέτες τις οποίες στολίζουμε με τα κερασάκια γλασέ.
- Αφήνουμε το γλυκό τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε την κρέμα την προηγούμενη μέρα και να την βάλετε στο ψυγείο καλυμένη με μεμβράνη.
Επίσης μπορείτε σε κάθε παντεσπάνι να απλώσετε μια στρώση μαρμελάδας ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας.