Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3366-keikpaplwma.jpg
Κέικ σαν πάπλωμα



Στεφάνι Φρανκφούρτης

recipe image
Προστέθηκε απόErmioni, Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή Ένα υπέροχο γλυκό αλλά και εμφανήσιμο!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 κεικ
Για το κέικ:
  • 200 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • το ξύσμα ενός λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 φακελάκι μπέικιν
Για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου για βράσιμο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. βούτυρο μαλακό

Θα χρειαστείτε ακόμη:
  • 13 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • κερασάκια γλασέ για το στόλισμα
Οδηγίες
  1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ στρόγγυλη.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, το αλάτι, και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το μπέικιν και τα κοσκινίζουμε, έπειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Βάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά (κάντε το τεστ με το μαχαίρι). Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Καθώς θα ψήνετε το γλυκό, φτιάχνουμε την κρέμα με το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και τα 100 γρ. ζάχαρης.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
  7. Το μαλακό βούτυρο (350 γρ), το χτυπάμε στο μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την κρύα πλέον κρέμα.
  8. Λιώνουμε το βούτυρο (13 γρ) με την ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει, ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου, μεχρι να καλυφθούν απο την καραμέλα.
  9. Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολα να κρυώσουν (αν ενωθούν μεταξύ τους τα σπάμε με τα χέρια ή το γουδί).
  10. Κόψτε το γλυκό σε 2 μέρη έτσι ώστε να έχετε 3 παντεσπάνια.
  11. Βάλτε λίγη από την κρέμα σε ένα κορνέ. Αλείψτε το πρωτο παντεσπάνι με κρέμα, βάλτε το δευτερο παντεσπάνι και απλώστε ακόμη μια φορά κρεμα.
  12. Τέλος βάλτε και το τελευταίο παντεσπάνι και καλύψτε το κι αυτό με κρεμα. Όση κρέμα περισέψει την αλείφουμε στο εξωτερικό μέρος του κέικ.
  13. Στολίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και με το κορνέ κάνουμε ροζέτες τις οποίες στολίζουμε με τα κερασάκια γλασέ.
  14. Αφήνουμε το γλυκό τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε την κρέμα την προηγούμενη μέρα και να την βάλετε στο ψυγείο καλυμένη με μεμβράνη.

Επίσης μπορείτε σε κάθε παντεσπάνι να απλώσετε μια στρώση μαρμελάδας ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Εκτός από εμφανίσιμο που είναι οπωσδήποτε, θα είναι και νοστιμότατο με τα υλικά που έχει. Ευχαριστούμε για την πολύ ωραία συνταγή σου!!!
Σχόλιο από Ermioni , Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
α ευχαριστώ πολύ...πράγματι είναι πολυ νόστιμο και παραδοσιακό γλυκό των Γερμανών μιας και το βρήσκει κανείς σε όλα τα καφέ...
Μεταφορά στην κορυφή