Στόλλεν-Μάφινς
-
250 γρ. σταφίδες
-
100 γρ. κόντιτα πορτοκάλι σε κυβάκια κομμένο
-
75 γρ. αμύγδαλα χοντροτριμμένα
-
40 γρ. Ρούμι
Προζύμι
-
200 γρ. αλεύρι
-
2 κ,γ. κανέλλα
-
50 γρ. ζάχαρη
-
125 ml γάλα
-
40 γρ. μαγιά φρέσκια
-
1|2 κ,γ. κοφτό αλάτι
-
1|2 κ,γ. κανέλλα, γαρύφαλλο τριμμένο, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο
Ζύμη
-
300 γρ. αλεύρι
-
200 γρ. βούτυρο
-
60 γρ. αμυγδαλόπαστα
-
1 κ.σ. Αμαρέτο
Πότισμα
-
300 γρ. βούτυρο
Ντεκόρ
-
300 γρ. άχνη
-
Βάζουμε τις σταφίδες, το κόντιτα και τα αμύγδαλα στο ρούμι να μουλιάσουν
-
Σε λεκάνη του μίξερ βάζουμε 200 γρ. αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και τα καρυκεύματα
-
Στη μέση κάνουμε μια λακουβίτσα, ρίχνουμε το γάλα μέσα και την μαγιά την τρίβουμε μέσα στο γάλα
-
Τα ανακατεύουμε λίγο με ένα κουταλάκι
-
Το σκεπάζουμε και το βάζουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά
-
Όταν φουσκώσει το προζύμι, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, την αμυγδαλόπαστα το Αμαρέτο, το βούτυρο και τα φρούτα, τα ζυμώνουμε ελαφρά για να μην ξεχωρίσει το βούτυρο την ζύμη
-
Το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει
-
Μετά τα κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στις φορμίτσες μάφινς
-
Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για λίγο, σχεδόν 15 λεπτά
-
Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 -20 λεπτά
-
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και όταν βγάλουμε τα μάφινς τα ποτίζουμε αμέσως με το βούτυρο
-
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη