Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

632-peponi1.jpg
Προσούτο με πεπόνι



Στριφτή γλυκιά κολοκυθόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 26 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Από την αγαπημένη  μου κυρία Μαρία έμαθα αυτήν την πίτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό αλεύρι για πίτα(εγώ παίρνω Άνθος κόκκινο)
  • 2 ποτήρια νερό.
  • 3 κουταλιές λάδι.
  • 1 κουταλιά ξύδι.
  • Λίγο αλάτι.
  • 1&1/2 κιλό κολοκύθι κίτρινο τριμμένο στο χοντρό ρεντέ και ζυγισμένο μετά το καθάρισμα .
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,
  • 4 κουταλιές λάδι
  • .Κανέλα.
  • Μαύρο πιπέρι.
  • Λίγο αλάτι.
  • 1& 1/2 ποτήρι μεγάλο ζάχαρη.
  • Λάδι για τα φύλλα.
  • 200 γραμμάρια καρύδια χοντροκοπανισμένα.
  • 150 γραμμάρια σταφίδα ξανθή η μαύρη.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το ζυγίζουμε .Το περνάμε από  το χοντρό ρεντέ και τον σφίγγουμε καλά να φύγει το πολύ ζουμί του.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε  τις 4 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κολοκύθι, το γυρίζουμε να μαραθεί και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι ,λίγο μαύρο πιπέρι ,και λίγη κανέλα. Το γυρίζουμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε την ζάχαρη.
  3. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε ρηχό σκεύος και το χωρίζουμε σε 6 μερίδες.
  4. Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το νερό, το ξύδι, το αλάτι ,το λάδι (3 κουταλιές) και ζυμώνουμε καλά για να κάνουμε μια ζύμη μαλακή κατάλληλη για φύλλα.
  5. Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια. Ανοίγουμε τα φύλλα , τα αλείφουμε με λάδι  και βάζουμε γέμιση στο μισό φύλλο που το τυλίγουμε ρολό σιγά -σιγά και τυλίγοντας φτάνουμε στο άλλο μισό φύλλο που δεν έχει γέμιση και  έρχεται από πάνω στο τύλιγμα.
  6. Το στρίβουμε καλά και το τοποθετούμε στο ταψί σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι στη μέση του ταψιού. Συνεχίζουμε με τα άλλα φύλλα  και τα βάζουμε στη συνέχεια του πρώτου. Αλείφουμε από πάνω λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα.
  7. Ψήνουμε την πίτα στους  180 βαθμούς περίπου 3/4 της ώρας η ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Ανοίγουμε τα φύλλα με νισεστέ ανακατεμένο με λίγο αλεύρι.
  • Με τα φύλλα αυτά γεμίζω 2 μέτρια ταψάκια
  • Είναι μια παραδοσιακή πίτα που έμαθα από μια συγγενή μου πριν πολλά χρόνια! Το στρίψιμο πριν την τοποθέτηση στο ταψί είναι απαραίτητο.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Και παραδοσιακή και εμφανίσιμη!!!Και φυσικά θα γίνεται και με εννιαίο φύλλο, Ειρήνη, έτσι δεν είναι;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Ειρηνη μου
γλυκια τετοια κολοκυθόπιτα με κρεμμυδι και πιπερι μεσα δεν εχω φαη !!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Κόβουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια,που θα γίνουν 6 φύλλα.Το κάθε φύλλο το αλείφουμε με λάδι.Μετά απλώνουμε γέμιση μόνο στο μισό φύλλο ,και αρχίζουμε να το τυλίγουμε ρολό.Φτάνουμε στο σημείο που δεν έχει γέμιση και συνεχίζουμε το τύλιγμα.Έτσι έρχεται από πάνω το μισό φύλλο που δεν βάλαμε γέμιση, συνεχίζουμε και τυλίγουμε και αυτό και το στρίβουμε και το βάζουμε στο ταψί.Το πρώτο σαν σαλιγκάρι ,τα επόμενα συνέχεια του πρώτου.Το πιπέρι και το αλάτι και το κρεμμύδι εξουδετερώνουν την βαριά μυρωδιά του κολοκυθιού.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΑΑΑ!
Ειρηνη μου σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!
τωρα καταλαβα γιατι μπαινη το κρεμμυδι μεσα!
νασε καλλα και να μας δεινης πατνα τετοιες ωραιες συνταγιες
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Ωραία η πίτα κολοκύθας!!και εγώ τη φτιάχνω χωρίς κρεμμύδι-πιπέρι με πολύ κανέλα!Ομως για να τη φτιάχνει η Ειρήνη θα ξέρει:)
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Ναι Βασιλική ! ξέρω τι κάνω! αυτή η πίτα έχει μεγάλη επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις ,όχι μόνο στο σπίτι που την λατρεύουν οι δικοί μου!
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Όντως πολύ παράξενο μου φάνηκε το κρεμμύδι και σε μένα.θα τη δοκιμάσω όμως γιατί ξέρω πως το κρεμμύδι γλυκαίνει όταν μαγειρευτεί.
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011
Φίλη μου αγαπητη διαφωνω για το κρεμύδι του τσιγαρισματος και των μπαχαρικώψ. Όλα ωμά και γινεται και κάτσε καλά!
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote image
εγω θα σου βάλλω 3 σκουφιά μονο και μονο για τον κόπο που έκανες
απαράδεκτο το κρεμμυδι για μένα καθώς και το πιπερι
δοκίμασέτο χωρις αυτά
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011
Κορίτσια ,είχα και εγώ τις ενστάσεις μου γιαυτήν την συνταγή ,αλλά είχα και την τύχη να την δοκιμάσω ,και έτσι με χαρά την συστήνω σε όλους!
Μεταφορά στην κορυφή