Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Στριφτή γλυκιά κολοκυθόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 26 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Από την αγαπημένη  μου κυρία Μαρία έμαθα αυτήν την πίτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό αλεύρι για πίτα(εγώ παίρνω Άνθος κόκκινο)
  • 2 ποτήρια νερό.
  • 3 κουταλιές λάδι.
  • 1 κουταλιά ξύδι.
  • Λίγο αλάτι.
  • 1&1/2 κιλό κολοκύθι κίτρινο τριμμένο στο χοντρό ρεντέ και ζυγισμένο μετά το καθάρισμα .
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,
  • 4 κουταλιές λάδι
  • .Κανέλα.
  • Μαύρο πιπέρι.
  • Λίγο αλάτι.
  • 1& 1/2 ποτήρι μεγάλο ζάχαρη.
  • Λάδι για τα φύλλα.
  • 200 γραμμάρια καρύδια χοντροκοπανισμένα.
  • 150 γραμμάρια σταφίδα ξανθή η μαύρη.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το ζυγίζουμε .Το περνάμε από  το χοντρό ρεντέ και τον σφίγγουμε καλά να φύγει το πολύ ζουμί του.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε  τις 4 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κολοκύθι, το γυρίζουμε να μαραθεί και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι ,λίγο μαύρο πιπέρι ,και λίγη κανέλα. Το γυρίζουμε λίγο ακόμη και προσθέτουμε την ζάχαρη.
  3. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε ρηχό σκεύος και το χωρίζουμε σε 6 μερίδες.
  4. Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το νερό, το ξύδι, το αλάτι ,το λάδι (3 κουταλιές) και ζυμώνουμε καλά για να κάνουμε μια ζύμη μαλακή κατάλληλη για φύλλα.
  5. Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια. Ανοίγουμε τα φύλλα , τα αλείφουμε με λάδι  και βάζουμε γέμιση στο μισό φύλλο που το τυλίγουμε ρολό σιγά -σιγά και τυλίγοντας φτάνουμε στο άλλο μισό φύλλο που δεν έχει γέμιση και  έρχεται από πάνω στο τύλιγμα.
  6. Το στρίβουμε καλά και το τοποθετούμε στο ταψί σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι στη μέση του ταψιού. Συνεχίζουμε με τα άλλα φύλλα  και τα βάζουμε στη συνέχεια του πρώτου. Αλείφουμε από πάνω λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα.
  7. Ψήνουμε την πίτα στους  180 βαθμούς περίπου 3/4 της ώρας η ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Ανοίγουμε τα φύλλα με νισεστέ ανακατεμένο με λίγο αλεύρι.
  • Με τα φύλλα αυτά γεμίζω 2 μέτρια ταψάκια
  • Είναι μια παραδοσιακή πίτα που έμαθα από μια συγγενή μου πριν πολλά χρόνια! Το στρίψιμο πριν την τοποθέτηση στο ταψί είναι απαραίτητο.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Και παραδοσιακή και εμφανίσιμη!!!Και φυσικά θα γίνεται και με εννιαίο φύλλο, Ειρήνη, έτσι δεν είναι;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Ειρηνη μου
γλυκια τετοια κολοκυθόπιτα με κρεμμυδι και πιπερι μεσα δεν εχω φαη !!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Κόβουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια,που θα γίνουν 6 φύλλα.Το κάθε φύλλο το αλείφουμε με λάδι.Μετά απλώνουμε γέμιση μόνο στο μισό φύλλο ,και αρχίζουμε να το τυλίγουμε ρολό.Φτάνουμε στο σημείο που δεν έχει γέμιση και συνεχίζουμε το τύλιγμα.Έτσι έρχεται από πάνω το μισό φύλλο που δεν βάλαμε γέμιση, συνεχίζουμε και τυλίγουμε και αυτό και το στρίβουμε και το βάζουμε στο ταψί.Το πρώτο σαν σαλιγκάρι ,τα επόμενα συνέχεια του πρώτου.Το πιπέρι και το αλάτι και το κρεμμύδι εξουδετερώνουν την βαριά μυρωδιά του κολοκυθιού.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΑΑΑ!
Ειρηνη μου σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση!
τωρα καταλαβα γιατι μπαινη το κρεμμυδι μεσα!
νασε καλλα και να μας δεινης πατνα τετοιες ωραιες συνταγιες
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Ωραία η πίτα κολοκύθας!!και εγώ τη φτιάχνω χωρίς κρεμμύδι-πιπέρι με πολύ κανέλα!Ομως για να τη φτιάχνει η Ειρήνη θα ξέρει:)
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Ναι Βασιλική ! ξέρω τι κάνω! αυτή η πίτα έχει μεγάλη επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις ,όχι μόνο στο σπίτι που την λατρεύουν οι δικοί μου!
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Όντως πολύ παράξενο μου φάνηκε το κρεμμύδι και σε μένα.θα τη δοκιμάσω όμως γιατί ξέρω πως το κρεμμύδι γλυκαίνει όταν μαγειρευτεί.
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011
Φίλη μου αγαπητη διαφωνω για το κρεμύδι του τσιγαρισματος και των μπαχαρικώψ. Όλα ωμά και γινεται και κάτσε καλά!
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote image
εγω θα σου βάλλω 3 σκουφιά μονο και μονο για τον κόπο που έκανες
απαράδεκτο το κρεμμυδι για μένα καθώς και το πιπερι
δοκίμασέτο χωρις αυτά
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011
Κορίτσια ,είχα και εγώ τις ενστάσεις μου γιαυτήν την συνταγή ,αλλά είχα και την τύχη να την δοκιμάσω ,και έτσι με χαρά την συστήνω σε όλους!
Μεταφορά στην κορυφή